REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį labdaros ir paramos fondas „Sniečkaus fondas“ pakvietė vaikų globos namų auklėtinius į nemokamą filmo „Krokodilai 2“ peržiūrą kino centre „Pasaka“ bei dalyvauti paskaitoje-diskusijoje, kurią vedė lektorius Darius Ražauskas. 8-15 m. amžiaus paaugliai buvo mokomi tolerancijos, supratimo apie tarpusavio santykius bei savo asmenybės įprasminimo. Renginio rėmėjai – kino centras „Pasaka“, Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos edukologijos universiteto Profesinių kompetencijų tobulinimo institutas.

REKLAMA
REKLAMA

„Netradiciniai metodai, tokie kaip filmo peržiūros ir diskusijos, padeda lengviau perteikti paaugliams tikrąsias gyvenimo vertybes, bendravimo prasmę ir nerašytas taisykles, kurias šiais laikais daugelis tiesiog pamiršta. Vaikai, ypač paaugliai, yra viena pažeidžiamiausių visuomenės grupių, todėl itin svarbu skirti dėmesį jų švietimui ir teisingam vertybių formavimui“, – sako labdaros ir paramos fondo „Sniečkaus fondas“ įkūrėjas Vladas Sniečkus. Pasak jo, dabar, kai jaučiamas jaunų žmonių savižudybių pagausėjimas, kalbos apie bendravimą ir toleranciją yra itin reikalingos. Taip pat šis renginys buvo puiki proga paminėti dvi svarbias datas – Tarptautinę vaikų gynimo dieną bei Tarptautinę agresijos prieš vaikus dieną.

REKLAMA

Filme „Krokodilai 2“ pasakojama istorija apie vaikus, susijungusius į draugiją „Krokodilai“ ir darančius viską, kad tik jų būrys neiširtų ir visi liktų drauge. Filmas puikiai atskleidžia vaikų tarpusavio santykius, konkrečiais pavyzdžiais parodoma, kaip žmonės savo gyvenimuose priima neteisingus sprendimus ir kaip to išvengti. „Dalis vaikų prieš tai buvo matę pirmąją šio filmo dalį, todėl norėjo pamatyti ir antrąją. Džiaugiamės, kad renginio ir rėmėjų dėka galėjome jų norą išpildyti. Didelis filmo privalumas, kad jis paprasčiau suprantamas jaunesniems žiūrovams, tačiau sugeba išlaikyti ir vyresniųjų dėmesį. Manau, kiekvienam vaikui buvo ko išmokti iš šio filmo“, – sako V. Sniečkus.

REKLAMA
REKLAMA

Aptariant ką tik matytą filmą, vaikai buvo įtraukti į diskusiją apie gyvenimą, tikslų išsikėlimą, jų siekimą, baimės įveikimą, savitarpio pagalbą ir kito supratimą. Per gyvenimiškus bei žinomų visame pasaulyje žmonių pavyzdžius vaikams buvo atskleistas jų pačių unikalumas ir išskirtinumas, įrodyta, kad už kiekvienos baimės gali slėptis didžiausios vertybės bei talentas. Diskusijos metu buvo paliesta tema ir apie teisingo gyvenimo kelio pasirinkimą: kaip nesuklupti ištikus sunkiai situacijai, nepasiduoti alkoholiui ar narkotikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginyje dalyvavo vaikai iš LKMS Vaikų ir jaunimo paramos centro bei Vilniaus Minties vaikų socialinės globos namų. Organizatoriai pastebi, kad būtina kuo dažniau kalbėti su vaikais tokiomis temomis bei kartu ieškoti atsakymų į jiems aktualius klausimus. Todėl ateityje planuojama organizuoti ir daugiau panašių renginių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų