REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Striptizo šokėjos teikdavo ir sekso paslaugas

Klaipėdos FNTT pareigūnai kartu su Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnais nutraukė dar vieno uostamiesčio naktinio klubo, šį kartą „Paradise Strip Club“, veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Tik išrinktiesiems

Elitiniu poilsio ir pramogų klubu reklamoje save pristatantis „Paradise Strip Club“, buvo įsikūręs pačiame Klaipėdos miesto centre, viešbučio „Amberton Klaipėda“ 2-ajame aukšte. „Čia keri nuostabi atmosfera su pačiomis dėmesingiausiomis ir seksualiausiomis merginomis. Viskas, kas traukia ir užburia, kelia aistrą ir erotines fantazijas, yra vienoje vietoje. Šokėjų profesionalumas padės atsipalaiduoti, pamiršti gyvenimo rūpesčius. Sūkurinės vonios, jauki VIP ir kitų salių aplinka atgaivins Jūsų kūną ir mintis. Elitinis klubas „Paradise Strip club“ skirtas tikriems gurmanams ir grožio vertintojams, čia vyrauja harmonija, išsipildo paslaptingiausios fantazijos…“ – ir dabar dar skelbiama interneto svetainėje.

REKLAMA

Klubo savininkai čia besilankantiems „gurmanams“ siūlė ir prabangius šokių kambarius, kuriuose klientas galėdavo individualiai stebėti patikusios merginos šokį ar Lesbi šou, mėgautis viliojančia muzika bei prabangaus gėrimo taure.

Iš tikrųjų šiame klube lankytis galėjo ne bet kas – mat už taurę kokteilio su alkoholiu lankytojams tekdavo sumokėti nuo 150 iki 300 litų, o dažnai – nupirkti dar ir taurę gėrimo patinkančiai šokėjai. Prabangiuose apartamentuose, pliūškendamasis sūkurinėje vonioje, klientas galėdavo stebėti specialiai tik jam atliekamą erotinį šokį. Toks malonumas kainuodavo iki 2000 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kaip aiškėja, čia buvo galima ne tik stebėti erotinius šokius ar striptizą, simpatiškos gražuolės už papildomus pinigus suteikdavo ir to, ko vyrai nori po striptizo. Nuolatiniams klubo klientams buvo teikiamos ir seksualinės paslaugos.

Uždarė „rojų“

Pareigūnai, nusitaikę į šį rojaus kampelį, paliko ne tik „gurmanus“ be malonumų, bet ir be darbo nemažai klubo šokėjų, o jo savininkams ir administratoriams pareiškė įtarimus dėl įtraukimo į prostituciją. Buvo rasta ir akivaizdžios šešėlinės veiklos įkalčių – pinigų, kurių „Paradise Strip Club“ adminstratoriai neįtraukdavo į buhalterinius dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnams atlikus kratas, trumpam buvo sulaikyti klubo savininkas, 2 vadybininkai ir administratorė.

Bylą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas sakė, jog šioje byloje įtarimai dėl įtraukimo į prostituciją ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos pareikšti šešiems asmenims. „Dėl kitų nusikalstamų veikų sunku ką nors pasakyti, – paaiškino prokuroras. – Kol kas vyksta intensyvus tyrimas ir dokumentų, paimtų iš įmonės, nagrinėjimas. Ar dar kam nors bus pareikšti kokie nors kitokie įtarimai, paaiškės vėliau.“

REKLAMA

Bylos teisme

Prieš porą metų tame pačiame viešbutyje (ir Vilniuje) veikė „Escape“ stiptizo klubai ir „Aistros“ masažo salonai, kuriuose buvo „masažuojama iki laimingos pabaigos“. Šias malonumus teikiančias įstaigas valdė bendrovė „Vakarų verslo vizija“. Tačiau tokį „verslą“ taip pat nutraukė pareigūnai. Klubo „Escape“ ir „Vakarų verslo vizijos“ bendrovės savininkui Andriui Kaušpėdui buvo pareikšti kaltinimai ne tik dėl sąvadavimo – merginų įtraukimo į prostituciją ir pelnymosi iš jų prostitucijos, bet ir dėl neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą bei dokumentų klastojimą.

REKLAMA

Yra duomenų, jog į prostitucijos verslą buvo įtraukta mažiausiai 20 merginų. Jos darbavosi ne tik „Escape“ klubuose, bet ir didžiuosiuose prekybos centruose veikusių sekso prekių parduotuvėse „Aistra“ įrengtuose masažo salonuose, kur teikdavo intymias paslaugas, pavadintas „masažais iki laimingos pabaigos“.

„Escape“ klubo savininkui A. Kaušpėdui bei keliolikai klube ir masažo salonuose dirbusių žmonių yra iškeltos net 3 baudžiamosios bylos, kurias nagrinėja Klaipėdos apylinkės teismas. Už pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos įstatymas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 4 metų, o už organizavimą ar vadovavimą prostitucijai – laisvės atėmimu iki 6 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, tuo pačiu metu kaip ir uostamiestyje, specialus reidas buvo surengtas ir Vilniuje veikiančiame „Paradise Strip Club‘, kuris priklauso tam pačiam savininkui.

Stringanti byla

Kaip seksis nagrinėti šias sąvadautojų bylas Klaipėdos apylinkės teismui, sunku pasakyti, nes jų nagrinėjimas dar tik pradedamas. Su analogiška byla Vilniaus apygardos teismo teisėjai kamuojasi jau dvejus metus. Šioje baudžiamojoje byloje vilniečiai Aleksandras Achremovas (37 m.), Anželika Zajančkovskaja (41m.), Erikas Jemeljanovas (32 m.), Dmitrijus Čainikovas (37 m.), Petras Žilys (26 m.) ir Olegas Zorkinas (42 m.) yra kaltinami sostinėje veikusiuose naktiniuose klubuose bei viešbučiuose organizavę nelegalią seksualinių paslaugų veiklą ir vedę juodąją buhalteriją.

REKLAMA

Išsiaiškinti tiesą ir priimti verdiktą trukdo svarbūs liudytojai, kurie ikiteisminio tyrimo metu suteikė pareigūnams svarbios informacijos ir padėjo išaiškinti neteisėtą veiklą. Dabar jie visi keičia parodymus arba nesirodo teismo posėdžiuose.

Ši byla strigo dar ir dėl to, kad iš pradžių ji buvo skandalingai pagarsėjusio ir teisėjo mantijos netekusio teisėjo Ryšardo Skirtuno rankose. Kai šis teisėjas buvo nutvertas dėl 30 000 litų kyšio, bylą teko perimti kitai teisėjai.

Pusė – jau nuteisti

Priminsime, jog 2008–2010 metais, sostinėje veikusių naktinių klubų „Eden Club“, „Eden Club Gold“, „Eden Club 3“ ir „Waterworld“ savininkai su savo pagalbininkais – 13 asmenų grupuote – legalizavo daugiau kaip 800 000 litų. Šiuos pinigus jie gavo iš apgaulingai tvarkomos apskaitos ir prostitucijos.

REKLAMA

7 įtariamųjų nusikalstamų veikų tyrimas buvo išskirtas į atskirą tyrimą ir jie buvo nuteisti pagreitinto proceso tvarka – užbaigus procesą baudžiamuoju įsakymu. Tai buvo padaryta todėl, kad kaltinamieji bendradarbiavo su teisėsauga, besąlygiškai pripažino visus jiems inkriminuotus nusikaltimus ir sutiko sumokėti paskirtas kelių tūkstančių baudas. Be to, teismas nusprendė iš jų konfiskuoti iš nusikalstamos veikos uždirbtus pinigus. Bene daugiausiai teko atiduoti naktinių klubų personalo vadovei Linai D., nors moteris tvirtino, jog tik vykdė nurodymus, – 45 600 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keičia parodymus

Su teisėsauga sutikusi bendradarbiauti moteris ir kiti liudytojai papasakojo, kaip kiekvieną naktį ant popieriaus lapo surašydavo išsamią ataskaitą: kiek užeidavo klientų, kiek pinigų jie išleisdavo gėrimui ir maistui, kiek pasinaudodavo kūniškais malonumais, kiek klientas sumokėdavo merginai, kiek būdavo įdedama į bendrą klubų kasą.

Tarkim, jei lankytojas iš erotinio meniu užsisakydavo paslaugą „Privatus šokis“, mergina valandą jam „šokdavo“. Jau iš anksto administratorius iš kliento už tai paimdavo 1 000 litų, iš kurių maždaug 400 sumokėdavo „šokėjai“, 20 pasilikdavo sau, o kitus padėdavo į neoficialią naktinio klubo kasą. Pareigūnai taip pat turi informacijos, kad merginos pagal iškvietimus važiuodavo privačiai šokti ir į viešbučius, ir į kitus privačius vakarėlius. Ten jos irgi teikdavo seksualines paslaugas.

REKLAMA

Paskutiniame teismo posėdyje liudijęs administratoriumi dirbęs ir baudžiamuoju įsakymu nubaustas Dmitrijus G. staiga pareiškė, kad jokios prostitucijos nebuvo. Suglumusi teisėja konstatavo, kad esant tokioms aplinkybėms baudžiamasis įsakymas, kuriuo buvo užbaigta Dmitrijaus G. byla, faktiškai yra neteisėtas.

Dmitrijus G. dabar tvirtina, girdi, tyrėjai jį neteisingai supratę, neteisingai ir parodymus užrašę...

Kaltę neigia ir visi šeši pagrindinės bylos kaltinamieji. Parodymus teisme jie žadėjo duoti, kai bus išklausyti visi liudininkai.

Aurelija ŽUTAUTIENĖ  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų