REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėjas 61 metų Vytautas Butvilas atleidžiamas iš pareigų. STT pareigūnų akiratyje atsidūręs teisėjas tarnybą palieka ne dėl jam reiškiamų įtarimų, o dėl sveikatos būklės.

REKLAMA
REKLAMA

Be pareigų, bet su įtarimais

Teisėjų taryba, gavusi Respublikos Prezidentės dekretą dėl patarimo atleisti Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėją V. Butvilą iš teisėjo pareigų dėl sveikatos būklės, šiam siūlymui pritarė.

REKLAMA

Atleisti teisėją iš darbo Radviliškio rajono apylinkės teisme apsispręsta atsižvelgus į Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro išvadą.

Nors ir atleistam iš teisėjo pareigų V. Butvilui greičiausiai teks atsakyti už darbus, kuriuos jis nuveikė ir dėl kurių pateko į STT akiratį dirbdamas Radviliškio teisme.

Ikiteisminį tyrimą, kuriame greta Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario Aloyzo Juodžio, Šeduvos seniūno Kosto Dočkaus yra ir teisėjo V. Butvilo pavardė, STT Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo 2012-ųjų sausio mėnesio pabaigoje. Šis tyrimas tebesitęsia. V. Butvilas įtariamas piktnaudžiavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo duomenimis, V. Butvilas prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario A. Juodžio paveikti Radviliškio rajono savivaldybės seniūnijos seniūną K. Dočkų, siekdamas savavališkai, neįvykdžius teisės aktuose numatytų reikalavimų, Šeduvoje įrengti įvažiavimą į daugiabučio namo, kuriame gyvena, kiemą.

Teisėjo V. Butvilo prašymu A. Juodžiui paveikus K. Dočkų, pastarojo nurodymu, seniūnijos darbuotojai šį įvažiavimą įrengė.

Svarstytas dėl galimų pažeidimų

Nuo 1992 metų Radviliškio rajono apylinkės teisme teisėju dirbančio V. Butvilo veikla buvo tiriama Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje (TEDK).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teikimą dėl V. Butvilo teikusio advokato tvirtinimu, šis teisėjas galimai neišsprendė nusišalinimo klausimo, atsisakė prie bylos prijungti dokumentus bei neįvykdė teisėjo pareigos paskelbti teismo sudėtį.

Teisėjo veiklos tyrimą atlikusi TEDK drausmės bylos teisėjui neiškėlė. Nustatyta, kad dalis galimų pažeidimų nepagrįsti, o kita dalis nesudaro teisėjo drausminės atsakomybės pagrindų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų