REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oficialus Londono „Chelsea“ komandos tinklapis pranešė, kad iki šiol ekipai vadovavusį trenerį Rafaelį Benitezą keičia Jose Mourinho. Pastaruosius trejus metus Madrido „Real“ klubą treniravęs portugalas dirbti į Angliją grįžta po šešerių metų pertraukos.

REKLAMA
REKLAMA

50-metis specialistas su „mėlynaisiais sutarė dėl ketverių metų sutarties. Smulkesnės kontrakto detalės kol kas neatskleidžiamos.

REKLAMA

„Chelsea“ atstovas Ronas Gourlay, sakė: „Esu patenkintas, kad Jose grįžta. Mes norime, kad komanda judėtų į priekį, todėl be didesnių dvejonių nusprendėme darbą pasiūlyti šiam treneriui. Jis puikiai žino, ko reikia sėkmingam žaidimui“.

„Jis visada buvo ir bus populiarus. Visi, kas susiję su „Chelsea“, laukė trenerio J.Mourinho sugrįžimo“, - kalbėjo „Chelsea“ direktorius.

2004 metais sutikęs treniruoti „Chelsea“, J.Mourinho perrašė klubo istoriją. Jau pirmaisiais portugalo treniravimo metais „mėlynieji“ tapo Anglijos „Premier“ lygos čempionais. Iki tol paskutinį kartą šį apdovanojimą Londono ekipa buvo iškovojusi prieš 50 metų.

REKLAMA
REKLAMA

 

Iš viso su Anglijos sostinės klubu portugalui pavyko laimėti šešis trofėjus: du „Premier“ lygos titulus, vieną FA taurę, dvi lygos taures („Capital One Cup“) ir šalies Supertaurę („Community Shield“).

Galiausiai 2007 metų rugsėjį su Londono klubo savininku Romanu Abramovičiumi nesutaręs strategas paliko Angliją ir mažiau nei po metų persikėlė į Italiją, kur perėmė Milano „Inter“ komandos vairą. Dar vėliau portugalas priėmė „Real“ ekipos pasiūlymą.

Per pastaruosius šešerius metus treneris iškovojo tris nacionalinių pirmenybių trofėjus, dvi lygos taures ir UEFA Čempionų lygos titulą.

J.Mourinho oficialiai žiniasklaidos atstovams bus pristatytas birželio 10 d., pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų