REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apkvaitusi apsauga

Strateginiuose šalies objektuose - lėbavimai

Kaip strateginiuose šalies objektuose tvarką gali užtikrinti ginkluoti apsaugininkai, kurie kitą rytą aptinkami apsvaigę nuo alkoholio?

REKLAMA
REKLAMA

Pirmas toks incidentas?

Neseniai bendrovės „Lietuvos energija“ darbuotojams surengus patikrinimą, jos tvarką prižiūrintys apsaugininkai buvo užklupti su alkoholiniais gėrimais.

REKLAMA

Lėbaujantys apsauginiai iškart buvo išprašyti iš vieno svarbiausių šalies objektų, iškviesti policijos pareigūnai, o saugos įmonė „Eurocash 1” nedelsdama atsiuntė apsaugininkų pamainą.

Po šio įvykio „Eurocash 1“, saugančios „Lietuvos energiją“, Komunikacijos skyriaus vadovas Andrius Rukavišnikovas viešai apgailestavo dėl tokio nemalonaus incidento.

Bendrovės darbuotojus šokiravo, kad išgėrę apsaugininkai turėjo šaunamuosius ginklus. Kaip žinoma, ginklu naudotis apsaugos darbuotojai gali tik pagal Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą, kurio viename iš straipsnių akcentuojama nepriekaištinga žmogaus reputacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nuoširdžiai apgailestaujame dėl šio įvykio. Su „Lietuvos energija“ dirbame jau trejus metus, toks atvejis yra pirmas“, – tarsi pasiteisindamasis viešai pareiškė A. Rukavišnikovas.

Nėra iš ko rinktis

Daugelį metų policijos patruliams, apsaugos policijai, pasienio štabui, „Aro“ rinktinei vadovavęs Jonas Lazarenka tvirtino, kad panašių atvejų galima rasti ir tarp teisėjų, policininkų, karininkų, kurie suklumpa pomėgio kilnoti taurelę.

„Tokias situacijas vertinu neigiamai, – kalbėjo dabar „Lietuvos geležinkeliams“ apsaugą parūpinančios bendrovės „Gelsauga“ Vilniaus rinktinės vadu dirbantis pašnekovas. – Tai, kad žmonių yra visokių, nestebina. Matyt, šiuo atveju nesuveikė vidaus kontrolės funkcijos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Lazarenka mano, kad panašias problemas neretai sukelia patys užsakovai, kurie už suteikiamas apsaugos funkcijas yra įpratę mokėti žemiausią kainą.

„Atitinkamai mokamas ir mažesnis darbo užmokestis, todėl įdarbinami ne profesionaliausi darbuotojai. Liūdna, kad anksčiau turėjau galimybę atsirinkti žmones, o dabar privalau tiesiog pririnkti“, – kalbėjo J. Lazarenka.

Lietuvoje – iki 100 tarnybų

Buvęs šalies policijos vadovas, o dabar ne tik Lietuvos, bet ir užsienio verslo grupes konsultuojančios saugos bendrovės „AS Double Invest” steigėjas Vytautas Grigaravičius sako, jog tokios problemos kyla dėl to, kad nevykdoma tinkama kontrolė arba įdarbinami žmonės, turintys potraukį prie svaigalų.

REKLAMA

„Žinau nemažai bendrovių, kurios daug investuoja į savo darbuotojus. Bet lygiai tiek pat yra tokių, kurios visiškai nesirūpina saviškiais, o šie ateina kaip į kasdienį darbą prie gamyklos staklių“, – kalbėjo V. Grigaravičius.

Šiuo metu Lietuvoje veikia iki 100 saugos tarnybų, kurios rūpinasi ne vien tik fizine apsauga, bet ir saugo objektus, privačias valdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų