REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki jubiliejinio 10-ojo Vilniaus maratono likus 103 dienoms jo organizatoriai paskelbė šįmet laukiantys 10 tūkst. bėgimo entuziastų, kuriuos vilios dvigubai didesniu nei pernai priziniu fondu ir išskirtinio grožio trasa, apimsiančia sostinės senamiestį ir Vingio parką.

REKLAMA
REKLAMA

„Pernai bėgikų skaičius Vilniaus maratone buvo rekordinis – per 5 tūkst. dalyvių. Neketiname mažinti apsukų ir šįmet sieksime, kad jų skaičius vėl dvigubėtų. Prie to turėtų prisidėti ir bėgimo bumas, kurio kulminacija, kaip ir kiekvieną rudenį, bus Vilniaus maratonas, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Vilniaus maratono direktorius Darius Mikulis.

REKLAMA

Anot jo, pernai maratoną bėgusiems dalyviams teko įveikti keturis ratus. Šįmet jų laukia tik du ratai. „Grįžtame prie dviejų ratų trasos. Prie sostinės senamiesčio prisidės trasa Vingio parke. Tai bus išskirtinio grožio trasa, kokios neturi nei Ryga, nei Talinas“, – tvirtino D. Mikulis.

Antrus metus Vilniaus maratono rėmimą parašu patvirtinęs „Danske“ banko generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas teigė, kad taip prisideda prie sveiko gyvenimo būdo propagavimo: „Prizinis fondas nuo 12 tūkst. pernai šoktelės iki 25 tūkst. litų šįmet. Tikimės, kad tai padės pritraukti dar daugiau pajėgių sportininkų.“

REKLAMA
REKLAMA

Maratono nugalėtojui atiteks 5 tūkst. litų čekis, antros vietos laimėtojui – 3 tūkst., trečiosios – 1500 litų. Pusmaratonio prizininkams atitinkamai atiteks 500, 1000 ir 1500 litų piniginiai čekiai. Vilniaus maratonas vyks rugsėjo 15 dieną.

„Danske Bank“ Vilniaus maratono rengėjai taip pat pradeda nemokamų bėgimo treniruočių ciklą ne tik Kaune ir Vilniuje, bet ir kituose miestuose. Žadama rengti ir seminarus, kur patarimus bėgantiesiems dalys profesionalūs sportininkai, sporto medicinos ir mitybos specialistai. Daugiau info – vilniausmaratonas.lt.

Vilniaus maratono renginiuose bėgimo mėgėjai galės pasitikrinti jėgas ir mažesnėse distancijose – pusės maratono, ketvirčio maratono, 4,2 km ar komandinės estafetės. Mažųjų laukia vaikų bėgimas, o tėveliai ir patys mažiausieji galės pasivaržyti vežimėlių bėgime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų