REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip patobulinti ir taip beveik tobulą komandą? Tokį uždavinį turės spręsti vasarą Miuncheno „Bayern“ klubo strategą Juppą Heynckesą pakeisiantis ispanas Josepas Guardiola, perimdamas turbūt geriausios komandos Vokietijos istorijoje vairą.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio vakarą Vokietijos taurės („DFB-Pokal“) finale iškovota pergalė prieš „Stuttgart“ 3-2 kulminavo super sėkmingą bavarų sezoną. „Bayern“ tapo pirmąja Vokietijoje ir septintąja Europoje komanda, iškovojusią „treble‘ą“ (tris trofėjus per vieną sezoną).

REKLAMA

„Bayern“ statistika pavydėtina – per visą „Bundesliga“ sezoną klubas pralaimėjo vos vieną kartą (dėl įvarčio į savus vartus prieš Lėverkuzeno „Bayer“), po Naujųjų lygoje prarado vos du taškus, o Čempionų lygoje „Barceloną“ sutraiškė bendru rezultatu 7-0.

Šio sezono „Bayern“ yra tikra pergalių mašina. Nors kai kurie žmonės išskiria komandos lyderius Arjeną Robbeną ar Bastianą Schweinsteigerį, bavarai pergales skynė nepriklausomai nuo to ar duetas žaidė, ar ne. Komandos žaidėjų vienybė yra nepakartojama.

REKLAMA
REKLAMA

Matematika prieš kitą sezoną paprasta – nieko keisti iš esmės nereikia. Visgi, „Bayern“ vadovybė apie J.Guardiolos atvykimą šią vasarą paskelbė dar sezono viduryje, todėl šio sprendimo jau nebeatšauksi ir kontrakto su J.Heynckesu nebepratęsi.

Galbūt kai kurie J.Heynckeso sprendimai atrodė keisti, tačiau pasiteisino 100%. Pavyzdžiui, per keletą pastarųjų sezonų 80 įvarčių pelnęs Mario Gomezas tapo atsarginiu žaidėju, o vietoj jo leidžiamas Mario Mandžukičius padarė tai, ko dar nė vienam vokiečiui nepavyko padaryti – pelnė įvartį Čempionų lygos finale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bayern“ sirgaliai, be abejo, tikisi, kad J.Heynckesą pakeitus J.Guardiolai komandos žaidimas neišsiderins. Visgi, kitą sezoną bent jau „ant popieriaus“ sudėtis turėtų būti dar stipresnė, nes jau įsigytas Mario Gotze ir planuojama prisivilioti Robertą Lewandowskį.

J.Guardiola, treniravęs „Barceloną“ 2008-2012 metais, yra tikras katalonų pergalių kalvis, tačiau dauguma futbolo ekspertų vieningai sutaria, kad „Barcelonai“ įprastas „tiki-taka“ žaidimo stilius, grįstas kamuolio kontrole ir žemais perdavimais, „Bayern“ ekipai netinka.

REKLAMA

Dabartinio „Bayern“ klubo jėga slypi labai aktyviame varžovų spaudime ir aštriose kontratakose, todėl žmonės kalba, kad J.Guardiolai, norint išlaikyti dabartinį bavarų žaidimą, geriau būtų tiesiog nedaryti nieko ir tikėtis, kad sistema veiks be J.Heynckeso.

„Viskas, ką jam reikės daryti, tai laimėti visas rungtynes. Tada niekas nieko nesakys“, - kovo mėnesį juokavo „Bayern“ prezidentas Uli Hoenessas. – „Galiu jus patikinti, kad Pepui nekils jokių problemų mūsų klube, nes visi esame toje pačioje valtyje“.

Nors J.Guardiola stoja prie „gatavos“ čempionų komandos vairo, tačiau ši užduotis tikrai nebus lengva, nes laukia milžiniškas spaudimas. Ispanui reikės išradinėti dviratį ir iš beveik tobulos komandos kažkaip padaryti dar geresnę. Įdomu, koks „Bayern“ bus rudenį?

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų