REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ komandos šį tarpsezonį neišvengiamai laukia didelės permainos. Daug skolų turintis klubas priverstas veržtis diržus ir burti sudėtį už daug kuklesnius finansus nei buvo šiemet.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos čempionų direktorius Paulius Motiejūnas yra ne kartą pažymėjęs, kad „Žalgirį“ veikiausiai paliks visi lyderiai, o ekipos biudžetą sudarys 15 milijonų litų. Akivaizdu, kad daug uždirbantys lietuviai Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Rimantas Kaukėnas ieškosis kitos darbovietės. Patobulėjęs ir savo rinkos vertę gerokai padidinęs Mindaugas Kuzminskas jau matuojasi Malagos „Unicaja“ marškinėlius. Neaišku, ar broliai Lavrinovičiai sutiks žaisti už mažesnius atlyginimus nei yra įrašyti dabartiniame kontrakte.

REKLAMA

Trumpai sakant, dabar situacijoje yra daugiau klaustukų nei atsakymų. Išvyksiančius lietuvius reikės pakeisti kitais mūsų šalies krepšininkais, todėl portalas Krepsinis.net sudarė sąrašą žaidėjų, kurie galėtų papildyti „Žalgirį“.

Šarūnas Jasikevičius (37 metai 193 cm, Barselonos „Regal Barcelona“)

Dar praėjusią vasarą Šaras galėjo papildyti „Žalgirį“, tačiau tuomet nepavyko susitarti ir įžaidėjas pasirinko katalonų klubą. Mylimas ir gerbiamas Ispanijoje atakų organizatorius taps laisvuoju agentu. Klausimas, ar Barselonos komandai jis dar bus reikalingas. Kauno ekipai Š.Jasikevičius pridėtų reikalingos patirties, kadangi norima burti jauną komandą. Iš ko Adas Juškevičius geriau pasimokytų krepšinio paslapčių, jeigu ne iš paties Šaro? Be to, turbūt tai bus paskutinis Š.Jasikevičiaus sezonas profesionalo karjeroje, todėl būtų simboliška, jeigu jis padėtų savo gimtojo miesto ekipai, kurios marškinėlių niekada nėra vilkėjęs.

REKLAMA
REKLAMA

Martynas Pocius (27 metų 196 cm, Madrido „Real“)

Šį sezoną traumų kamuojamas krepšininkas atvirai prisipažino, jog vasarą paliks „Real“ ir ieškosis naujos darbovietės. 3,2 taško statistika Eurolygoje ir traumos tikrai nepakėlė M.Pociaus rinkos vertės. Eurolygos klubai turėtų atsargiai žiūrėti į lietuvį, todėl jam reabilitacijai puikiai tiktų „Žalgiris“. Kauno komanda ne tik suteiktų daugybę žaidimo minučių, bet ir pajėgiausią Europos turnyrą – Eurolygą. Parankus visiems sandoris: „Žalgiris“ gauną krepšininką už palyginus nedidelę kainą, o M.Pocius – gerą terpę vėl žaisti krepšinį aukščiausiu lygiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Martynas Gecevičius (25 metai 195 cm, Pirėjo „Olympiacos“)

Dukart Eurolygos čempionas gerokai užsisėdėjo ant suolo. Gynėjas vasarą taps laisvuoju agentu tik tuo atveju, jeigu Graikijos klubas nuspręs nutraukti kontraktą su lietuviu. Jeigu taip atsitiks, M.Gecevičiui reikės ieškoti naujos darbovietės. Rinkos kaina tikrai gerokai kritusi, nepaisant laimėtų titulų. Kaip juokaujame krepšinio pasaulyje, už titulus pinigus gali mokėti tik valstybėse, kur krepšinis nėra labai populiarus. Jeigu viskas susiklostytų taip, kad prie „Žalgirio“ vairo stotų Rimas Kurtinaitis, M.Gecevičius tikrai norėtų žaisti Kaune. Juk pamenate, ką išdarinėjo Martynas „Lietuvos ryte“, kai jį treniravo R.Kurtinaitis.

REKLAMA

Antanas Kavaliauskas (28 metai 207 cm, Rygos VEF)

Vienas tų krepšininkų, kurie Lietuvoje niekada nėra rungtyniavę, nors rudenį jam jau bus 29-eri. Neseniai Tautvydas Lydeka išbandė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovas, o dabar eilę gali ateiti ir dabartiniam Ramūno Butauto auklėtiniui. Kad A.Kavaliauskas moka žaisti, įrodė jau Lietuvos rinktinėje, kuomet olimpiadoje neatrodė pasimetęs ir tikrai vaizdo aikštelėje negadino. Lietuvis solidžius statistinius rodiklius rodo ir VEF gretose.

Deividas Gailius (25 metai 200 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)

Vienas geriausių 2012–2013 metų sezono LKL žaidėjų yra vertas progos išbandyti jėgas „Žalgiryje“. Jo „kolega“ pagal naudingumą LKL Gediminas Orelikas jau turi savo kišenėje sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Galbūt eilė D.Gailiui? Juolab, kad jeigu M.Kuzminskas išvyks, lengvojo krašto puolėjo pozicijoje reikės lietuvio krepšininko. Taip pat „Žalgiris“ yra domėjęsis D.Gailiumi dar tuomet, kai šį pasikvietė Bolonijos „Virtus“ klubas.

Turbūt daugelis jūsų pasigedote sąraše tokio krepšininko kaip Darius Songaila, tačiau, žvelgiant į „Žalgirio“ finansus, šis krepšininkas atrodo mažiau realus, kadangi jis turėjo įspūdingą sezoną Donecko „Donetsk“ gretose ir veikiausiai sulauks solidžių pasiūlymų, nepaisant to, jog jam jau 35-eri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų