REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškant nekilnojamojo turto, kartais tenka įveikti skelbimų džiungles ir gebėti atsirinkti sau tinkamiausią informaciją. Norėdami parduoti ar išnuomoti, savininkai ir nekilnojamojo turto tarpininkai neretai pateikia ne po vieną to paties objekto skelbimą. Tačiau kol kas nedaug kas pagalvoja apie kitus svarbius dalykus, pavyzdžiui, ne tai, kaip kuo labiau pareklamuoti objektą, bet kaip jį kokybiškai pristatyti rinkai. O patys nekilnojamojo turto ieškantieji itin didelį dėmesį kreipia į skelbimo turinio ir nuotraukų kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

Ne vienas besidomintis nekilnojamuoju turtu, ko gero, yra matęs skelbimuose nuotraukų, kuriose siūlomo nekilnojamojo turto įspūdį gadina matoma netvarka, išmėtyti daiktai – vaizdas, kai būstas fotografuojamas, iš anksto nesutvarkius ir nepasiruošus. Arba kai veidrodyje ar stikle atsispindi žmogus, kuris tuo metu būstą fotografuoja. Kartais skelbimuose pateikiamose nuotraukose apstu netgi itin asmeninių detalių, kurios jokios pridėtinės vertės būstui neduoda, tiesiog sukelia būsto ieškančiųjų šypsenas.

REKLAMA

Objekto nuotraukos nekilnojamojo turto skelbimuose yra antras svarbiausias kriterijus (po kainos), ieškant būsto, rodo nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt atliktos apklausos rezultatai. Netgi šimtas procentų respondentų sutinka, kad objekto nuotraukos skelbime yra labai svarbu – kiekvienas interesantas nori pamatyti, kaip atrodo objektas, kuris siūlomas.

Netgi 83 proc. respondentų pripažįsta, kad jiems rūpi skelbimuose pateikiamų nuotraukų kokybė. Jei skelbime pateikiamos akivaizdžiai nekokybiškos, susiliejusios, neapverstos, kad būtų patogu žiūrėti, nuotraukos, netgi 60 proc. asmenų ima galvoti, kad su konkrečiu siūlomu objektu kažkas negerai, dar 30 proc. nebežiūri tokio skelbimo, nes jis atrodo neinformatyvus ir atmestinai įdėtas. Vos dešimtadaliui respondentų nekokybiškos nuotraukos neturi įtakos tolimesniam domėjimuisi tuo objektu.

REKLAMA
REKLAMA

Aruodas.lt apklausos duomenys atskleidė, kad pirkėjams ar nuomininkams įdomiausia pamatyti, kaip atrodo būsto vidus (33 proc.) arba koks yra siūlomo nekilnojamojo turto objekto planas (20 proc. respondentų). Toliau domimasi būsto išore, tad vartotojai pageidauja, kad būtų pateikiama ir išorės nuotraukų, taip pat norima matyti objekto vietą žemėlapyje (su apibrėžtu plotu, kuris priklauso objektui, jei paduodamas sklypas). Mažiausiai paklausos sulaukia interjero ar aplinkos detalės.

Atliktos apklausos rezultatai parodė, kad nuotraukos nekilnojamojo turto skelbime gali būti bene pagrindinis kriterijus, patraukiantis vartotoją labiau pasidomėti skelbimu, įsigilinti, koks konkrečiai objektas siūlomas. Gražios, kokybiškos, tinkamai paruoštos nuotraukos skelbimuose gali paskatinti daugiau būsto ieškančiųjų peržiūrėti skelbimą, o galbūt ir įsigyti ar išsinuomoti siūlomą objektą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų