REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilmantė Lokcikaitė, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Indijos bendrojo vidaus produkto augimas (BVP) – silpniausias per 10 metų. Viena to priežasčių – išsekusios užsienio investicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Indijos, trečios pagal dydį Azijos ekonomikos, BVP augimas praėjusių finansinių metų ketvirtį smuko iki 4,8 proc. Prieš porą metų jis siekė 9 proc. Sulėtėjo gamybos ir paslaugų sektoriai, išseko užsienio investicijos. Dar praėjusį mėnesį Indijos premjeras teigė, kad toks nuosmukis laikinas, ir tikėjosi, kad šalies ekonomika augs kaip ir anksčiau.

REKLAMA

„Kai suvaldysime infliaciją, galėsime imtis augimą skatinančios politikos. Manau, kad pirmuosius to ženklus pamatysime per ateinančius mėnesius“, – tikisi Indijos premjeras Manmohanas Singhas.

Nors Indijos vyriausybė prognozuoja, kad šiemet šalies ekonomika augs šešiais – septyniais procentais, analitikai susirūpinę.

„Per ateinantį ketvirtį pasiekti šešis procentus bus sunku. Negaliu nuspėti, kaip į tai reaguos ekonomika. Aišku tiek, kad dabar ji pasiekusi dugną ir kol kas nėra jokių ryškių pagyvėjimo ženklų“, – samprotauja Indijos planavimo komisijos atstovas Montekas Singhas Ahuwalia.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybei tai kelia dar daugiau rūpesčių, nes artėja kitąmet vyksiantys rinkimai, dėl kurių jau dabar netyla skandalai ir kritika dėl ekonomikos politikos. Dabartinė vyriausybė kentėjo nuo korupcijos skandalų, o tuo besinaudodamos opozicinės partijos vilkino įstatymų, skirtų pritraukti investicijas, priėmimą.

Analitikai teigia, kad tokio nuosmukio priežastys – politinis paralyžius, išlaidumas, Ilgus metus trunkanti kova su infliacija, nuolatinė politinė aklavietė ir sudėtingi verslą reguliuojantys įstatymai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų