REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol Kaune, Gričiupio gatvėje, bene prieš metus duris atvėrusiame maltiečių vaikų dienos centre besilankantys auklėtiniai gali džiaugtis atnaujintomis erdvėmis – per pavasarį Kauno kolegijos studentai mažiesiems centro lankytojams sumeistravo ir padovanojo naujus baldus.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoms patalpoms – nauji baldai

Kaune veikiančiam vaikų dienos centrui tinkamų baldų tikrai stigo – kasdien po pamokų apsilankančios dvi dešimtys vaikų centre ruošia namų darbus, piešia, lipdo, žaidžia, valgo, todėl čia netrūksta vaikų ugdymui ir lavinimui skirtų reikmenų. Studentų suprojektuotas ir pagamintas naujas baldų komplektas – įvairių dydžių spintos ir komodos – pravertė ir centre dirbančioms socialinėms pedagogėms, ir centro lankytojams. Tą pačią dieną, kai baldai buvo atvežti, į lentynas ir stalčius sugulė knygos, stalo žaidimai, piešimo priemonės, popierius, kamuoliai.

REKLAMA

Kaip pasakoja Maltos ordino tarnybos Kauno regiono vadovė Rūta Lukianskytė, daugiau kaip dešimtmetį gyvuojantis Vaikų dienos centras anksčiau buvo įsikūręs Šv. Antano parapijoje, tačiau praėjusiais metais pagalbos ranką ištiesė Kauno miesto savivaldybė, suteikusi patalpas. Naujai suremontuotose erdvėse baldų nebepakako, be to, senieji jau buvo susidėvėję. Idėja sukurti ir padovanoti naujus baldus kilo Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Pramoninio dizaino ir technologijų katedros vedėjui Giedriui Pilkiui.

REKLAMA
REKLAMA

Baldus gamino „Gyvajame fabrike“

Vaikams skirti baldai gimė ne uždarose dirbtuvėse, o tarptautinės parodos „Baldai“ lankytojų akivaizdoje. Jungtinė Kauno kolegijos studentų ir dėstytojų komanda darbavosi ekspoziciniame baldų ceche, kurį Kauno kolegija įsteigė kartu su baldų įmone „Lintera“. Idėją gaminti baldus parodoje, o kartu jos lankytojams parodyti, kaip vyksta šis procesas, palaikė ir paramą suteikė kitos solidžios įmonės: „Freda“, „Klaipėdos mediena“, „Vilniaus baldai“, „Swedspan“ ir furnitūros tiekėjai „Hetlita“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būsimieji baldų ir medienos dirbinių gamybos, interjero ir baldų projektavimo specialistai kūrė ir konstravo šiuolaikiškus baldus keletą dienų. „Gyvajame baldų fabrike“ dirbti buvo smagu. Aišku, pats pirmas pagamintas baldas, kaip ir pirmas blynas – buvo truputį prisvilęs, todėl kai ką reikėjo pataisyti. O po to viskas klostėsi puikiai – įsivažiavome į gamybą, žiūrovų netrūko, visiems buvo įdomu, kaip atsiranda baldai,“ – įspūdžius pasakojo parodoje meistravęs Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Baldų ir medienos dirbinių gamybos studentas Vytautas Ažusenis. „Smagu, kad parodoje labiausiai procesu domėjosi vaikai. Daugiausia visus domino atliekų smulkintuvas – garsiai veikiantis įrenginys patraukdavo visų dėmesį,“ – antrino tos pačios studijų programos studentas Žydrūnas Meškauskas.

REKLAMA

Studentų pagalba ateičiai

Kaip pasakoja Maltos ordino tarnybos Kauno regiono vadovė, Kauno kolegijos komanda ne tik pagamino baldus, tačiau ir parengė projektą Vaikų dienos centro virtuvės baldams. „Parengtą virtuvės baldų projektą vertiname ypač gerai, tai pripažino ir mūsų partneriai Vokietijoje, jie žada pagaminti pagal šį projektą baldus ir aprūpinti buitine technika,“ – ateities planais dalijasi R. Lukianskytė.

Paklausta, kokią dar pagalbą galėtų suteikti Kauno kolegijos, o gal ir Kauno miesto studentija, R. Lukianskytė pabrėžė laisvalaikio ir edukacinės veiklos galimybes. „Vaikų dienos centras dirba darbo dienų popietėmis. Vaikai susirenka čia po pamokų. Centre įrengtos patalpos vaikų laisvalaikiui praleisti, sudarytos sąlygos ruošti pamokas, meniniams gabumams vystyti. Kauno maltiečių vaikų dienos centre yra kompiuteriai, įvairūs stalo ir lauko žaidimai. Yra virtuvėlė kurioje vaikams sudarytos sąlygos pavalgyti. Su vaikais dirba dvi kvalifikuotos socialinės pedagogės. Būtų malonu, kad Kauno kolegijos, kitų aukštųjų mokyklų studentai ir dėstytojai apsilankytų čia, domėtųsi jų problemomis, papasakotų kaip kas gaminama, padėtų įsisavinti kompiuterinio darbo įgūdžius, pažaisti su vaikais, visi kartu išeiti pasivaikščioti į miesto centrą, muziejus ir kt. Vaikams taip pat būtų įdomu pasižvalgyti po dirbtuves,“ – teigia R. Lukianskytė.

Vaikų dienos centre siekama spręsti mokyklinio amžiaus vaikų, augančių nedarniose ir sunkiai gyvenančiose šeimose, socialines problemas, organizuoti jų ugdymą, popamokinį užimtumą, užtikrinti socialinį darbą su tėvais, siekiant sudaryti geresnes sąlygas vaikui šeimoje. Taip pat siekama skatinti vaikus gyventi socialiai aktyvų gyvenimą, lavinti ir ugdyti protinius bei fizinius gebėjimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų