REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauniečio Drąsiaus Kedžio galimiems bendrininkams - Raimundui Ivanauskui ir jo gyvenimo draugei Eglei Barauskaitei, kurie kaltinami galėję kurstyti ir padėti nužudyti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių bei Violetą Naruševičienę, aukų artimieji teisme pateikė civilinius ieškinius. Bendra jų suma siekia beveik 1,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Septyni asmenys, nužudyto J.Furmanavičiaus giminaičiai, tarp jų motina Anelė Furmanavičienė, penktadienį per advokatą Vilniaus apygardos teismo paprašė būti pripažintais nukentėjusiais, civiliniais ieškovais dėl turtinės ir neturtinės žalos. Šešios J.Furmanavičiaus seserys ir motina Anelė Furmanavičienė prašo priteisti po 100 tūkst. litų kiekvienai.

REKLAMA

Teismo posėdyje penktadienį dalyvavo keturi bylos nukentėjusieji - Laimutė Stankūnaitė ir jos tėvai. Seserį praradusi L.Stankūnaitė prašo 100 tūkst. litų, o jos tėvai - po 200 tūkst. litų. Ūso tėvai ir jo našlė prašo priteisti po 75 tūkst. litų.

Tuo metu kaltinamojo R.Ivanausko gynėjas Artūras Pauža teisme pareiškė, kad kaltinamas aktas jo ginamojo atžvilgiu neatitinka reikalavimų, todėl jis kartu su byla turi būti grąžintas prokurorui. Tačiau teismas jo prašymą atmetė.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūros duomenimis, kauniečiai R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė kaltinami kurstę padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką – D.Kedžiui 2009 metų rudenį nužudyti J.Furmanavičių, V.Naruševičienę, Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą.

Jie kaltinami dar ir tuo, kad planuojant rengiamų nužudymų detales, davė patarimų dėl nužudymų eigos, rado galimą bendrininką, kartu su D.Kedžiu aptarinėjo slapstymosi vietas bei atsitraukimo kelius, policijos darbuotojų suklaidinimo taktiką, dalyvavo užtikrinant D.Kedžio slapstymąsi po jo planuojamų nužudymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot prokuratūros, R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė dalyvavo išbandant nužudymuose numatytą naudoti pistoletą su garso slopintuvu bei neperšaunamas liemenes.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune važiuojantis į darbą J.Furmanavičius nušautas iš viso aštuoniais šūviais, automobiliui užblokavus kelią. V.Naruševičienė nužudyta tą patį rytą savo namų tarpduryje šešiais-septyniais šūviais.

Visus minėtus asmenis D.Kedys kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukrą. Tačiau dėl pedofilijos teistas vienintelis A.Ūsas, jį teismas visiškai išteisino. 2010 metų balandį prie Kauno marių negyvas rastas D.Kedys, tų pačių metų birželį - A.Ūsas.

REKLAMA

R.Ivanauskas neneigė, kad porą metų buvo pažįstamas su D.Kedžiu.

Nė vienas kaltinamųjų penktadienį teisme kaltais neprisipažino.

Posėdyje buvo perskaitytas kaltinamasis aktas, toliau byla bus nagrinėjama rugpjūčio 28 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų