REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzijoje buvęs sulaikytas Lietuvos verslininkas Saulius Vaitkevičius penktadienį paliestas teismo salėje, BNS patvirtino užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Viešame teismo posėdyje dalyvavęs Lietuvos ambasados Tbilisyje konsulas Jomantas Pabiržis BNS sakė, kad S.Vaitkevičius paleistas "be jokių įsipareigojimų".

REKLAMA

"Lietuvos pilietis buvo paleistas teismo salėje be jokių įsipareigojimų kaip kad užstatas ar laidavimas", - sakė J.Pabiržis.

"Kaltinimai buvo ekonominio pobūdžio. Jie norėjo atnaujinti bylą ir pabijojo, kaip patys aiškino, kas asmuo turi bilietus į vieną pusę ir dėl tom jis buvo sulaikytas. Bet teismas nepriėmė to už rimtą argumentą ir jis buvo paleistas", - pasakojo diplomatas.

Į Vilnių ketinęs skristi verslininkas Gruzijoje buvo sulaikytas trečiadienį.

S.Vaitkevičius yra buvęs didžiausio mažmeninės prekybos tinklo "Ioli supermarket" Gruzijoje vienas savininkų, tačiau, pasak jo sutuoktinės, šis verslas pernai buvo parduotas.

REKLAMA
REKLAMA

BNS žiniomis, Gruzijoje atnaujinta šių metų balandį nutraukta byla, kurioje figūravo S.Vaitkevičius. Neoficialiai teigiama, kad parduodamas verslą jis buvo įsipareigojęs partneriams sumokėti 2 mln. JAV dolerių, bet pažado esą neįvykdęs.

Gruzijoje S.Vaitkevičius su šeima buvo įsikūrę ir plėtojo verslą nuo 2009 metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų