REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saliamono Salose po stipraus žemės drebėjimo ir cunamio, kuris nušlavė 13 kaimų ir pareikalavo mažiausiai 22 žmonių gyvybių, tūkstančiai gyventojų liko be pastogės, antradienį pranešė pareigūnai, kurie taip pat nurodė, kad daug žmonių šiuo metu yra laikomi dingusiais.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė po pirmadienio cunamio, kurį sukėlė 8 balų stiprumo žemės drebėjimas prie vakarinių salyno krantų, paskelbė nepaprastąją padėtį, o pareigūnai perspėjo, kad aiškėjant nelaimės mastui žuvusiųjų skaičius didės.

REKLAMA

Gelbėtojai lėktuvais ir laivais skubėjo į atokų nelaimės rajoną padėti nukentėjusiems gyventojams ir įvertinti padarytos žalos.

Pasak liudininkų, į krantą ritosi iki 5 m aukščio bangos. Populiariame nardytojų kurorte Gize, kuris yra tarp labiausiai nukentėjusių vietovių, be namų liko maždaug 2 tūkst. žmonių - 10 proc. visų miestelio gyventojų, pranešė Saliamono Salų Raudonasis Kryžius.

Provincijos pareigūnai sakė, kad maždaug 4 tūkst. siaubo apimtų gyventojų, kurių vieni liko be namų, o kiti bijojo būti pastatuose, laukė kalvose prie miesto ir kad visą naktį buvo juntami pakartotiniai iki 6,7 balo stiprumo požeminiai smūgiai.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovas sakė, kad sunaikinta 13 pakrantės kaimų. "Iš esmės (tuose kaimuose) sunaikinti visi namai", - sakė jis.

Tuo tarpu valdžia perspėjo gyventojus, kad reikia ruoštis tolesnėms blogoms naujienoms.

Nelaimės padarinių likvidavimo koordinatorius Julianas Makaa (Džulianas Maka) Australijos televizijai sakė, kad buvo sugriauta 916 namų ir kad nukentėjo daugiau kaip 5 tūkst. žmonių.

Ši nelaimė priminė apie 2004 metų gruodžio cunamį Azijoje, kuris pareikalavo 220 tūkst. žmonių gyvybių.

JAV geologinė tarnyba praėjusią naktį užregistravo mažiausiai 10 požeminių smūgių, kurių stiprumas buvo 5-6,2 balo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų