REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą Kaune organizuojamas „Kauno maratonas 2013“ birželio 9 dieną į šventę suburs ne tik bėgimo profesionalus ir mėgėjus, dalyvauti kviečiami ir šiaurietiško ėjimo entuziastai. Smagiausia renginio vieta – Nemuno sala ir čia vyksiantis linksmasis „Tichė“ šeimų bėgimas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis bėgimas turbūt geriausiai atspindi mūsų renginio koncepciją – supažindinti žmones su bėgimu ir paskatinti visus nuo mažiausio iki vyriausio leisti laiką kartu, aktyviai ir linksmai. Nemuno saloje vyksiančiame bėgime gali dalyvauti tikrai visi – reikės įveikti 1,2 arba 3,6 km, distanciją. Tokį atstumą yra pajėgūs nubėgti ar nueiti net mažiausi vaikai “ – sakė „Kauno maratonas 2013“ organizatorius Algirdas Pukis.

REKLAMA

Šeimų bėgimą gausiai renkasi ne tik daugelis kauniečių, bet ir profesionalūs sportininkai. Prie „Tichė“ šeimos bėgimo prisijungs Lietuvos čempionė, ilgų nuotolių ir maratonų bėgikė – Rasa Drazdauskaitė tokiu būdu išreikšdama palaikymą sportuojantiems miestiečiams. Nemuno saloje sekmadienį linksmai leis ir futbolininkai – F.B.K. „Kaunas“ komanda bėgs kartu su gausiu sirgalių būriu.

Vyrams kompaniją rengiasi palaikyti ir išskirtinai merginas vienijančio tinklapio tarpmergaičų.lt bendruomenė. Dailiosios lyties atstoves bus lengva atpažinti iš ryškiaspalvių marškinėlių, akį rėžiančios atributikos ir plačių šypsenų. Merginos žada ne tik papuošti renginį, bet ir pasidalinti grožio patarimais Nemuno saloje vyksiančioje mugėje. Prieš startą visoms komandoms narėms, ar norinčioms prisijungti, bus šventiškai nulakuoti nagai. Merginos kviečia ir kitas kaunietes prisijungti prie jų komandos. Pagrindinė sąlyga – unikali, išradinga ir išsiskirianti bėgimo apranga. Registruojantis reikia nurodyti priklausomybę komandai tarpmergaiciu.lt

REKLAMA
REKLAMA

Laikinojoje sostinėje vyksiančio pirmojo „Kauno maratono 2013“ organizatoriai ne veltui teigia, jog ši sporto šventė skirta visiems. Į renginį Nemuno saloje kviečiami registruotis ir šiaurietiško ėjimo mėgėjai. Ėjikai gali rinktis „Tichė“ šeimų bėgime siūlomas distancijas – 1,2 arba 3,6 km ir registruotis kartu su visais maratono tinklapyje – www.kaunamarathon.lt.

Šeimų bėgimo rėmėjas - natūralus mineralinis vanduo „Tichė“ žada paskatinti įvairiais prizais, žaidimais ir konkursais. „250 pirmųjų dalyvių, pasiekusių finišą, bus apdovanoti firminėmis TICHĖ gertuvėmis. Apdovanoti bus ne tik 1,2 km ir 3,6 km pirmų 3 vietų laimėtojai, bet ir renkamos 3 šauniausios šeimynos – Mėlyniausia, Didžiausia ir žinoma - Linksmiausia šeimyna.“ – džiaugsmingai apie prizus primena prekinio ženklo TICHĖ rinkodaros vadovė Gabrielė Miliūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ypatingas dėmesys bus skiriamas jauniausiems šeimų bėgimo dalyviams ir žiūrovams. Jiems nuotaiką praskaidrins ir liūdėti neleis linksmieji Meškis ir Kiškis, kurie dalins balionus, spalvinimo knygeles bei fotografuosis ne tik su mažaisiais, bet ir su visais norinčiais.

Linksmasis „Tichė šeimų bėgimas startuos 14 valandą Nemuno saloje šalia Žalgirio arenos. Organizatoriai primena, kad visi dalyviai turėtų atvykti anksčiau – užsiregistruoti ir atsiimti dalyvio numerius.

Dalyviai numerius galės atsiimti dieną prieš renginį t.y. birželio 8 d. registracijos centre (Vero Cafe House – Kęstučio g. 70) nuo 12:00 iki 18:00 val.

REKLAMA

Renginio metu, birželio 9 d. numeriai bus išduodami palapinėje varžybų centre (prie Žalgirio arenos) nuo 7:00 iki 8:30. „Tichė“ šeimų bėgimo dalyviai numerius galės atsiimti iki 13 valandos.

„Kauno maratonas – daugiau nei bėgimas!“

„Kauno maratonas 2013” – tai pirmas kasmetinis, tarptautinis maratono bėgimas Kaune, vyksiantis birželio 9 dieną Kaune. Maratono organizatoriai – VšĮ „Kauno maratono klubas“ – tikisi, kad „Kauno maratonas“ taps vienu iš dviejų didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje bei didžiausia sporto švente Laikinojoje sostinėje ir laukia daugiau nei 2000 dalyvių iš Lietuvos bei užsienio.

REKLAMA

„Kauno maratonas“ - skirtas visiems, nepaisant amžiaus, profesijos, įsitikinimų ar fizinio pasirengimo. Tai sporto šventė, kurios tikslas suvienyti miestiečius ir sporto entuziastus, skatinti socialinį ir fizinį aktyvumą, formuoti sveikos gyvensenos tradicijas Lietuvoje.

Atsižvelgdami į kiekvieno pasirengimą, „Kauno maratone“ galima rinktis prestižine laikomą „Technogel Sleeping“ maratono distanciją, pusės maratono, 10 km bėgimus ar komandinę „Gera dovana“ estafetę. Ypatingas dėmesys skiriamas komandiniam bėgimui – skaitlingiausia komanda bendrai įveikusi daugiausiai kilometrų bus apdovanota Kauno miesto mero taure.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Numatytas maratono trasos maršrutas: Žalgirio arena – Karaliaus Mindaugo prospektas, Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltas, Aleksoto g., Rotušės aikštė, A. Jakšto g., Pilies g., Santakos parkas, Prieplaukos krantinė, Nemuno krantinė iki A. Juozapavičiaus pr., Karaliaus Mindaugo prospektas, Nemuno sala.

Šeimoms ir patiems mažiausiems, linksmiausiems bei azartiškiausiems skiriamas linksmasis „Tichė“ šeimų 1,2 km arba 3,6 km bėgimas Nemuno saloje. Čia taip pat vyks įvairūs renginiai, koncertai, mugės, bus vedamos paskaitos, treniruotės, skleidžiama informacija apie fizinio aktyvumo naudą sveikatai. Renginio globėjai - visų laikų geriausias Lietuvos lengvaatletis Virgilijus Alekna, Kauno miesto savivaldybė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas. Registruotis į renginį galima www.kaunasmarathon.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų