REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oddee.com siūlo susipažinti su septyniais įspūdingais (kartais iš komiška šio žodžio prasme) požeminiais tuneliais, kuriuos nusikaltėliai naudojo savo piktiems kėslams įgyvendinti.

Oddee.com siūlo susipažinti su septyniais įspūdingais (kartais iš komiška šio žodžio prasme) požeminiais tuneliais, kuriuos nusikaltėliai naudojo savo piktiems kėslams įgyvendinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

 

1. Brazilijos „auksakasių“ vagystė – 80 metrų

Tai yra viena įspūdingiausių bankų vagysčių istorijoje. 2005 metų rugpjūtį nusikaltėliai sugebėjo sėkmingai iš Brazilijos centrinio banko požemio saugyklų išsinešti 40 milijonų eurų. Nusikaltėliai buvo išties išradingi, vagystei jie ruošiesi labai ilgai. Banditai miesto centre nusipirko apleistą namą ir įkūrė fiktyvią prekybos žole ir dirbtine žole kompaniją – laikraščiuose netgi buvo patalpinti kompanijos skelbimai. Tačiau nupirktą namą nusikaltėliai iš tiesų naudojo ne ofisui, o tuneliui kasti. Po namų jie iškasė 80 metrų ilgio tunelį – iki pat Centrinio banko saugyklų.

REKLAMA

Įdomu tai, kad banditai sugebėjo pavogti senesnius banknotus, kurie jau turėjo būti išimami iš apyvartos, todėl nebuvo pažymėti. Istorija tapo tikra Brazilijos legenda. Tiesa, nemažai vagišių grupuotės narių buvo sučiupti, pagrobti ar nužudyti. Vis dėlto jų vadeiva Paulo Sergio iki šiol išlieka laisvėje.

2. Berlyno banko vagystės tunelis – 41 metras

Šis tunelis buvo pastatytas su neįtikėtinu tikslumus. Protingi vagys išsinuomojo garažą, kuris buvo labai arti Berlyno „Volksbank“ pastato. Dirbdami labai lėtai ir kruopščiai per kelis mėnesius bandytai po garažu iškasė 41 metrų ilgio tunelį, pastatė metalines atramas. Tunelio gale jie pragręžė galingą banko požeminių saugyklų sieną. Patekę į vidų, jie išsinešė 10 milijonų eurų, o pabėgdami padegė tunelį. Kai kurie iš vagių vėliau buvo sučiupti, tačiau ne visi. Štai kaip atrodė tunelis:

REKLAMA
REKLAMA

3. Joaquino „Shorty“ Guzmano 1,5 milijono dolerių vertės „Jameso Bondo“ tunelis – 82 metrai

Tuneliais per JAV-Meksikos sieną turbūt nieko nenustebinsi. Tačiau įspūdingiausias iš jų yra pats pirmas, kuris iki šiol yra savotiškas visų kitų tunelių standartas ir etalonas. 1990 metais amerikiečių agentai aptiko 82 metrų ilgio tunelį Duglase, Arizonos valstija. Tunelio kūrėjas – architektas vardu Felipe de Jesusas Corona-Verbera. Pastatė tunelį jis savo bosui – J. Guzmanui, geriau žinomam kaip „Shorty“, kuris per tunelį pernešė daugybę kokaino ir marihuanos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Nusikaltėlių tunelis į… „KFC“

Šis tunelis yra neįtikėtina kvailystė. Australų banditai Peteris Welshas ir Dwayne‘as vis nesugebėdavo įsilaužti į papuošalų parduotuvę – tai bandė išdaužti langus, tai išlaužti galines duris. Ir vis nesėkmingai. Ir būtent tada jiems kilo įspūdinga tunelio idėja. Kasė kasė ir prisikasė. Tik vat tikslumo kiek pritrūko. Kai jie triumfuodami įžengę į patalpas, kuriose turėjo rasti papuošalus, suprato, kad jie yra „KFC“ restorane. Iš nevilties banditai apvogė restorano seifą. Ir buvo iš karto sučiupti.

REKLAMA

5. Trečiasis Šiaurės Korėjos „Agresijos tunelis“ į Pietus – 1,77 kilometro

Šie neįtikėtini tuneliai driekiasi po demilitarizuota zona tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos, kurios techniškai vis dėlto dar yra karo būsenoje. Tunelius pastatė Šiaurės Korėja – tariamai, kad užpultų Pietus. Iš pradžių Šiaurės Korėja neigė jų egzistavimą, tačiau kai aštuntajame dešimtmetyje du iš šių tunelių buvo aptikti, Šiaurės Korėja pareiškė, kad jie yra skirti anglies kasybai. Tačiau kai 1978 metais buvo aptiktas trečias tunelis, kuris buvo viso labo 30 kilometrų nuo Seulo, ir taip trapios paliaubos vos nesibaigė. Šis tunelis buvo 1,77 kilometro ilgio, 2 metrų aukščio ir pločio. Visa karių divizija tunelį galėtų pereiti mažiau nei per valandą. Beje, šis tunelis yra populiari turistų atrakcija.

REKLAMA

6. XVIII amžiaus anglų kontrabandininkų tunelis – 20 metrų

Kontrabandos menas gyvuoja jau ilgus šimtmečius. Tiesa, senais laikais viskas buvo daroma tam, kad būtų išvengta mokesčių – juk viskas būdavo legalu. Anglijoje galima rasti begalę įvairių tunelių, kuriais nusikaltėliai gabendavo tabaką, cukrų, arbatą, alkoholį ar šilką. 20 metrų ilgio XVIII amžiaus statinys Hastingso mieste, buvo aptiktas tada, kai kasdami žemę naujiems vandens tiekimo vamzdžiams, statybininkai tiesiog įgriuvo į po žemę kontrabandininkų iškastą tunelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Narkotikų gabenimo tunelis po Kanados ir JAV siena – 110 metrų

Kol dauguma akių buvo nukreipta į kontrabandos tunelius po JAV ir Meksikos siena, nusikaltėliai nesnaudė ir kitoje JAV teritorijos dalyje – prie sienos su Kanada. Kanados specialiosios tarnybos pradėjo įtarti kažką nedoro, kai buvo užfiksuotas didelio masto statybinių medžiagų gabenimas neaiškiam tikslui. Visos medžiagos vėliau paslaptingai dingdavo. Vėliau agentai aptiko neįtikėtiną tunelį, kuris prasidėjęs dar Kanados teritorijoje, baigėsi jau Jungtinėse Valstijose. Tunelio pastatymas buvo įspūdingas – viskas sutvirtinta mediena, metalu ir cementu. Abiejuose tunelio galuose stovėjo specialūs vežimai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų