REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje veikiančios turgavietės turėtų mokėti mokesčius, priklausančius nuo prekybos ploto, kad lengviau būtų konkuruoti prekybos centrams ir mažoms parduotuvėms, yra įsitikinęs Darbo partijos (leiboristų) frakcijos Seime seniūnas Viktoras Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kol kas neaišku, kada tai numatantis įstatymo projektas galėtų atsirasti parlamente, penktadienį informuoja portalas delfi.lt.

REKLAMA

„Didieji tinklai į kvadratinį metrą prekybinio ploto investuoja dešimt kartų daugiau nei turgūs, dar plius turi sumokėti visus mokesčius. O turgūs, kurių investicijos kvadratiniam metrui yra trys šimtai litų, nemoka tų mokesčių", – portalui sakė V. Uspaskichas.

Seimo narys norėtų, kad turgavietės mokėtų prekybinio ploto mokestį, kuris būtų didžiausias iš visų kitų prekybos rūšių.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė piktinasi tokiais užmojais ir primena, kad iki 2004 m. turgavietės mokėdavo specialų turgaviečių mokestį.

Lietuvos turgaviečių ir prekyviečių asociacijos steigėja ir prezidentė Aldona Janavičienė tvirtino, kad turgavietės ir be papildomo apmokestinimo sunkiai laikosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų