REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus sezonui, profesionaliems sportininkams pats laikas susirūpinti savo sveikata. LMKL krepšininkės, išlaikiusios didelius fizinius krūvius, atsakingai žiūri į savo sveikatą ir kviečia visas moteris tai daryti. Juk sveikata – brangiausias turtas, teigiama pranešime spadai.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį LMKL žaidėjos Jolanta Marmienė, Ligita Kinkevičienė, Eglė Tarasevičiūtė ir Kornelija Balčiūnaitė vilkėjo raudonomis suknelėmis – jos dalyvavo švietėjiškos kampanijos „Raudona suknelė“ projekto renginyje „ELITE medicale“ klinikoje Kaune.

REKLAMA

LMKL komandų žaidėjoms buvo atlikti širdies (echoskopijos, kardiogramos) ir kraujo tyrimai, kuriuos įvertino ir apibendrino klinikos vadovas prof. Donatas Vasiliauskas. Jis yra ir projektą „Raudona suknelė“ vykdančios Lietuvos širdies asociacijos narys. Krepšininkės konferencijoje taip pat išgirdo teorinių žinių apie širdies ligas ir jų prevenciją.

„Raudona suknelė“ yra pirmoji tarptautinė švietėjiška kampanija, skirta supažindinti moteris su širdies ligomis ir insultu ir užkirsti kelią šių ligų atsiradimui. Lietuvos širdies asociacija kartu su Pasauline širdies federacija siekia pagerinti moterų žinias apie širdies ir kraujagyslių ligas.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma moterų nežino, kad visame pasaulyje jų mirties priežastis Nr. 1, o taip pat ir pagrindinė negalios priežastis yra širdies ir kraujagyslių ligos, t.y. koronarinė liga (miokardo infarktas) ir insultas. Kiekvienais metais koronarinė širdies liga ir insultas nusineša per 8 600 000 moterų gyvybių visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų