REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė pranešė, kad vidaus reikalų ministerijos kancleris Evaldas Gustas sutiko užimti ūkio ministro postą.

REKLAMA
REKLAMA

----------

Naujuoju ūkio ministru socialdemokratų partija pasiūlė tapti Evaldui Gustui, kuris šiuo metu eina kanclerio pareigas Vidaus reikalų ministerijoje.

REKLAMA

„Partija nusprendė pasiūlyti Evaldui Gustui šitą poziciją. Premjeras su juo kalbėjo, jis pažadėjo duoti atsakymą už poros valandų“, – penktadienį po Socialdemokratų partijos valdybos posėdžio žurnalistams sakė Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Anot G.Kirkilo, naujasis ministras turės greitai perimti reikalus.

„Partijos valdyba (...) pripažino, kad Birutė Vėsaitė klaidą padarė, bet išsakė palaikymą jos vykdytai linijai, ir aš manau, kad naujasis ministras tą liniją vykdys. Pats svarbiausias klausimas dabar – kad naujasis ministras greitai perimtų reikalus, nes jie nelaukia. Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai būtent ekonomikos tarybos yra vienos pagrindinių, jos iš karto pirmosios ir pagal grafiką eina, todėl naujasis ministras turės iš karto, be jokio apšilimo, perimti reikalus", – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Kokias pareigas galėtų eiti iš ministro posto atleidžiama B. Vėsaitė, pasak G.Kirkilo, dar nesvarstyta.

„Kol kas apie tai nesvarstėme, ji toliau mūsų Energetikos ir ekonomikos komisijai partijoje, bet Seime dar niekas nesikeičia", – teigė Seimo vicepirmininkas.

Trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą dėl socialdemokratės Birutės Vėsaitės atleidimo iš ūkio ministrės pareigų. Dekretas įsigalios nuo pirmadienio, birželio 3 dienos. Laikinai eiti ūkio ministro pareigas pavesta teisingumo ministrui Juozui Bernatoniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B.Vėsaitė su dviem patarėjomis praėjusią savaitę bendrovės „Arvi“ užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu skrido į verslo forumą Kazachstano sostinėje Astanoje. Visų trijų bendra skrydžio kaina pirmyn ir atgal siekė 8100 litų, arba 2700 litų vienam asmeniui. Tačiau civilinės aviacijos specialistų duomenimis, užsakomasis skrydis verslo klasės lėktuvu į Astaną ir atgal gali kainuoti apie 100 tūkst. litų, vienam keleiviui kelionė gali kainuoti apie 13 tūkst. litų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų