REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje veikiančiam Europos humanitariniam universitetui (EHU) – vieninteliam baltarusiškam universitetui, išsaugojusiam savo nepriklausomybę ir akademinę laisvę – bus įteiktas Atlanto Tarybos laisvės apdovanojimas. Apdovanojimo įteikimo iškilmės įvyks birželio 14 d. Vroclave, Lenkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

EHU buvo įkurtas Minske 1992 m., siekiant atnaujinti socialinius ir humanitarinius mokslus ir puoselėti liberalaus švietimo idėjomis grįstą išsilavinimą Baltarusijoje. Universitetas ugdo kritiškai mąstančius, kūrybiškus ir asmeninę atsakomybę jaučiančius studentus.

REKLAMA

EHU nesutikus su akademinę laisvę ir nepriklausomybę varžančiais autoritarinės vyriausybės reikalavimais, Baltarusijos vyriausybė universitetą 2004 m. uždarė.

Gavęs Lietuvos Vyriausybės kvietimą ir gausų kitų šalių bei tarptautinių fondų palaikymą, EHU persikėlė į Vilnių, kur veikia iki šiol. Tai vienintelis Europos universitetas tremtyje.

Didžioji EHU dėstytojų ir studentų dauguma yra baltarusiai ir dauguma absolventų gyvena Baltarusijoje, kur savo įgytus įgūdžius ir žinias pritaiko versle, nevyriausybinėse organizacijose ir nepriklausomoje žiniasklaidoje.

Atlanto Taryba yra JAV įsikūrusi organizacija, skatinanti transatlantinį bendradarbiavimą. Atlanto Tarybos laisvės apdovanojimai teikiami ypatingiems asmenims ir organizacijoms, kurių veikla atitinka Atlanto Tarybos misiją ir dera su Atlanto bendruomenės vadovų pastangomis skatinti pagarbą globalioms vertybėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų