REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos teismas penktadienį ketina skelbti nuosprendį dviem kaltinamosioms 17-metės Šiaulių gimnazistės nužudymo byloje.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra įtariamąsias Šiaulių gimnazistės nužudymu siūlo įkalinti 20 metų, joms pateiktas 4 mln. litų ieškinys.

REKLAMA

Itin sunkus nusikaltimas įvykdytas 2011 metų liepos 14 dieną viename Šiaulių pietinio mikrorajono daugiabučio namo bute. Įtariamosios prisipažino, kad bendramokslės kūną supjaustė gabalais, sudėjo į septynis maišus ir dviračiu veždamos išmėtė į pietiniame miesto mikrorajone esančius šiukšlių konteinerius bei aukštas žoles pievoje. Iš pradžių merginoms pasisekė pareigūnus suklaidinti.

Tris dienas jie šakėmis rausė įvairias įtariamųjų nurodytas vietas, tačiau kūno dalių neaptiko. Pareigūnams talkino visos Lietuvos kinologai su savo augintiniais. Tik liepos 20-ąją nelabai toli nužudytosios gyvenamosios vietos, nuošalioje vietoje, tarp Aukštabalio ir Liejyklos gatvių esančiuose krūmuose, rasti mergaitės palaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamoji Viktorija Vaitiekaitytė teisme atsiprašė aukos artimųjų, ji sakė, kad elgėsi sveiku protu nesuvokiamai ir paprašė skirti mažesnę bausmę.

Kita kaltinamoji Viktorija Lietuvininkaitė teigė, kad „beprotystė suteikė daug skausmo“.

Nužudytos merginos tėvai iš kaltinamųjų nori prisiteisti po 2 mln. litų neturtinei žalai atlyginti ir apie 26 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti.

Nužudytosios mama norėtų, kad įtariamosios būtų įkalintos iki gyvos galvos, nes yra pavojingos visuomenei. Tėvai sielvartavo, kad iš jų atimtas vienintelis vaikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų