REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į „Pakruojo krašto“ redakciją kreipėsi skaitytojas dėl Pakruojo prekyvietėje „Svaja“ dvokiančios žuvies. Redakcija pranešimą perdavė Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Tą pačią dieną maisto produktų inspektoriai apsilankė prekyvietėje ir iš jos išgabeno beveik 100 kilogramų pasenusios žuvies bei mėsos gaminių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį prekyvietėje rasta parduoti netinkamų žuvų bei mėsos gaminių. Jie buvo išimti iš vitrinų-šaldytuvų, sukrauti į specialias dėžes ir išvežti sunaikinti.

REKLAMA

Pasak Pakruojo valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiosios specialistės, maisto produktų inspektorės Ramunės Galčiuvienės, prekiautoja pardavinėjo pasibaigusio galiojimo laiko produktus, nebetinkamus valgyti.

Nuo kai kurių sklido nemalonus kvapas, jis jautėsi ir visoje prekybos salėje, kur kiti prekiautojai parduoda pieno, duonos, konditerijos ar mėsos produktus.

Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistė aptiko, kad žuvis ir mėsos gaminiai buvo pardavinėjami be būtinų prekės ženklinimo etikečių. Nebuvo aiškus produkto gamintojas, kada jis pagamintas, kokia gaminio sudėtis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Galčiuvienės teigimu, šioje prekyvietėje planinis patikrinimas buvo atliktas prieš savaitę. Tadat minėtoji žuvies ir mėsos prekiautoja, užsiimanti individualia veikla pagal verslo liudijimą, buvo įspėta, paraginta pašalinti pažeidimus. Prekiautojai pernai už tuos pačius pažeidimus buvo skirta bauda.

Šį kartą pakruojietei uždrausta verstis mažmenine prekyba maisto produktais.

Justina DIKŠAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų