REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais laikais labai lengva susirgti depresija. Įsijunkite televizorių arba radiją ir tuojau išgirsite apie mirtis, naikinimą ir chaosą. Pamatysite brutaliai gatvėse kariaujančius ekstremistus, ar pažeidžiamas seksualinių mažumų teises, ar bepilotį lėktuvą, sunaikinantį vestuvių šventės dalyvius... Kiekviena diena atneša vis naujų tokių žinių. Tačiau kartais viltis gali atsirasti pačiose neįtikinamiausiose vietose. Kai priešnuodį Listverse.com siūlo paskaityti 10 jaudinančių pasakojimų apie gražų žmogiškumą pačiomis nežmogiškiausiomis sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA

10. Oklahomos šuo

Praėjusią savaitę per Oklahomą slinkęs tornadas griuvėsiais pavertė Monroe miestą. Namai sugriauti, šeimos išdraskytos, 24 žuvusieji… Tai katastrofa, kurios nuotraukos po kelių valandų jau buvo apkeliavę visą pasaulį. Labiausiai paplitusi nuotrauka – prie namo griuvėsių stovinčio kolių veislės šuns. Pasak plintančios istorijos, „Suzie“ saugojo savo šeimininko kūną. Netrukus kilo ir klausimas – koks bus to gražaus ir labai liūdno šuniuko likimas. Tačiau netrukus paaiškėjo daugelio širdis sugraudinę nauji faktai – šuniuko šeimininkas buvo ne tik gyvas, bet ir vaikščiojo po miestelio griuvėsius ieškodamas savo keturkojo draugo. Šįkart internetas tikrai pasitarnavo: šuniuko šeiminino sesuo pamatė plintančias nuotraukas su koliu ir pranešė apie tai miestelio šerifui. Susitikimas buvo gražus ir jaudinantis.

REKLAMA

9. Neblėstanti meilė

Iš visų vietų jaudinančioms istorijoms koncentracijos stovykla užima tikrai aukštą vietą. Luigi Pedutto ir Mokryna Yurzuk istorija yra verta plunksnos. 1944 metais jie susitiko Austrijoje buvusioje koncentracijos stovykloje – Luigi buvo karo belaisvis, o ukrainietė Mokryna paprasčiausiai priklausė tautai, kurios be jokios priežasties nekentė Hitleris. Jie metus dirbo sąlygomis, kokių mes net negalime įsivaizduoti, ir galiausiai įsimylėjo vienas kitą. Netrukus stovykla buvo uždaryta ir Mokryną nuo mylimojo atskyrė sovietai ir geležinė uždanga. Luigi niekaip nepavyko gauti vizos dėl įvairių XX amžiaus politinių peripetijų ir mylimieji nesusitiko ištisus 60 metų.

REKLAMA
REKLAMA

2004 metais Luigi Pedutto nusprendė vėl išbandyti savo laimę. Viena Rusijos televizijos realybės šou sutiko vyriškiui padėti ir suradusi Mokryna pagaliau įvykdė mylimųjų norą susitikti. Pora dabar atnaujino piršlybas, kurios ištvėrė koncentracijos stovyklos siaubą, Hitlerį, Staliną, Šaltąjį karą, Europos susivienijimą ir šešis dešimtmečius... Kartais meilė tikrai yra neapsakomai didis dalykas.

8. Slapta romantika Šiaurės Korėjoje

Šiaurės Korėja tiesiogine ir perkeltine prasmėmis yra tamsi vieta. Satelito perduotuose naktiniuose vaizdiniuose matyti tik tamsi erdvė, esanti tarp šviesių Pietų Korėjos ir Kinijos miestų. Dėl ekonomiškai nekompetentingo ir nežmoniško rėžimo, vienintelis miestas Šiaurės Korėjoje, kuriam tiekiama Elektra, yra sostinė Pyongyang.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo knygoje „Neturime ko pavydėti. Šiaurės Korėjos kasdienybė” Barbara Demick atskleidžia kaip net brutualiausias rėžimas pasaulyje nesugebėjo sunaikinti romantikos. Netgi tamsoje paaugliai planuoja pasimatymus, susitinka su mylimaisias ir elgiasi taip pat kaip ir jaunimas visose kitose šalyse, kai jie yra jauni ir įsimylėję. Kadangi nėra elektros, vakarėlių šnipai, kurie galėtų juos sustabdyti, taip pat tik klaidžioja tamsoje, tad jaunimas turi laiko sau. Taigi, norime tik pabrėžti, kad net labiausiai kontroliuojamoje aplinkoje meilė visada ras būdą klestėti.

REKLAMA

7. Pagalbą suteikęs povandeninis laivas

Antrojo pasaulinio karo metu vokiečių povandeniniai laivai ir jų įgulos tarp įvairių šalių jureivių turėjo labai blogą reputaciją. Taigi, kai graikų įgulą suprato, kad yra persekiojami tokio laivo, buvo nuspręsta apleisti saviškį. Netrukus paaiškėjo, kad tai buvo labia prasta mintis: jūra buvo audringa, netoliese buvo vokiečių povandeninis laikas, o jų gelbėjimosi valtys buvo tikrai niekam tikusios. Daugelis įgulos narių tai įvertino kaip artėjančią mirtį, tačiau, atrodo, kad vokiečių povandenio laivo kapitonas patyrė žmogiškumo priepuolį.

REKLAMA

Jis davė įsakymus iškilti į paviršių, priimti 28 graikus į laivą ir nugabenti juos į neutralią Airiją. Atvykus jis išleido juos į krantą ir tada grįžo kariauti. Taigi, pagalvokite: nacių karininkas vieno žiauriausių karų istorijoje metu tyliai išgelbėjo 28 gyvybes vien dėl to, kad taip nusprendė. Tokius žmones verta vadinti nuostabiais.

6. Revoliucinis Egiptas solidarizuojasi

Neretai girdime, kad JAV ar Europa yra mūšio tarp Rytų ir Vakarų centras, islamas ir krikščionybė yra nesuderinami ir krikščionys su musulmonais paprasčiausiai nori išnaikinti vieni kitus. Tačiau pabandykite kažką panašaus pasakyti, kai įsigilinsite į padėtį Egipte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2011 metais ekstremistų gauja užpuolė bažnyčią Aleksandrijoje ir nužudė 21 krikščionių koptų bendruomenės narį. Vos išgirdę, kad taip tarsi paskelbtas „krikščionių žudymo sezonas“, Egipto musulmonai iš savo namų nuskubėjo į atimiausias bažnyčias ir tapo gyvais skydais. Jie apsupo bažnyčias ir rizikuodami savo gyvybėmis stengėsi apsaugoti krikščionis egiptiečius. Tačiau tai – tik pusė istorijos. Žiaurios revoliucijos metu sustojimas melstis penkis kartus per dieną padaro musulmonus gana pažeidžiamus. Nebent yra krikščionių, kurie yra pasiryžę atsidėkoti už apsaugą tuo pačiu ir kautis iki mirties. Taigi, egiptiečiai išmoko padėti vienas kitam tada, kai to labiausiai reikia ir nekreipia dėmesio į skirtingas religijas.

Laukite tęsinio.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų