REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Mokyklose skamba paskutinis skambutis

Abiturientai: tai džiugi, bet kartu ir nostalgiška šventė

Baigiantis mokslo metams šalies mokyklų koridoriuose kol kas netyla jaunatviškas klegesys, atvirkščiai – koncertais ir sveikinimais minima paskutinio skambučio šventė. Naujienų portalo balsas.lt komanda apsilankė paskutinio skambučio šventėje Vilniaus Santaros vidurinėje mokykloje, kur abiturientams sėkmės ir svajonių išsipildymo linkėjo mokytojai, draugai ir patys mažiausi moksleiviai.  

REKLAMA
REKLAMA

Abiturientams – pirmokų pamokos

Santaros mokyklos direktoriaus pavaduotoja Liudmila Besonova kalbėdama apie paskutinio skambučio šventės tradicijas pasakojo, kad šią dieną vyksta ne tik tradicinė paskutinė pamoka, abiturientų ateina pasveikinti tėvai, bet likus porai dienų iki oficialiosios šventės rengiama Sėkmės diena, kurios metu moksleiviams padėkojama už pasiekimus per mokslo metus, įteikiami garbės raštai ir kiti apdovanojimai.

REKLAMA

„Mūsų pirmokų vedamoje pamokoje vyksta labai rimtas mokymosi procesas – mažieji pamokas veda kaip mokytojai – užduoda klausimus ir tikisi atsakymų“, – pasakojo mokytoja

Abiturientai: džiugesį lydi nostalgija  

Naujienų portalo balsas.lt kalbinti abiturientai, paklausti, kaip jaučiasi netrukus nuskambėsiant paskutiniam skambučiui, sakė, kad tai labai didelė šventė. „Tai šventė, kai baigėme mokyklą ir turime progą padėkoti visiems mokytojams, kurie tiek metų buvo su mumis. Juk kartu praleidome tiek laiko, daug smagių dalykų nutiko“, – sakė abiturientas Vladimiras Daglis. Jaunuolis teigė jau žinantis, ką veiks, kai rankose turės brandos egzaminų atestatą – puikiai besimokantis vaikinas savo ateities su Lietuva nesieja ir planuoja studuoti užsienyje. Abiturientas Ilija Laminas, paklaustas, ar šventės netemdo egzaminų stresas, juokavo, kad viską įmanoma suderinti. „Šiandien šventė ir nuo egzaminų streso būtina atsiriboti, juk tik taip galima pajusti visą šventės, kuri būna kartą gyvenime, nuotaiką. Žinoma, šiek tiek esama ir liūdesio, nes šioje mokykloje mokausi nuo mažens, visi mokytojai yra pažįstami ir mylimi“, – sakė abiturientas. Kalbėdami apie paskutinio skambučio šventės tradicijas abiturientai sutartinai tvirtino, kad pati šauniausia yra pirmokų vedama simbolinė pamokėlė. „Vėliau visi eisime į lauką ir leisime į orą balionus su linkėjimais, paskui laukia vakarėlis“, – šventės detales atskleidė netrukus mokyklos duris užversiantys moksleiviai.  

REKLAMA
REKLAMA

Mokytoja: svarbiausios tradicijos nesikeičia

„Tai kartu ir šventė, ir nostalgija, kartu liūdna ir malonu. Tai šventė ne tik abiturientams, bet ir jų tėvams. Džiaugiamės sulaukę tėvų padėkų“, – kalbėjo anglų kalbos mokytoja. „Mano paskutinio skambučio šventė vyko labai seniai, todėl šiandien visų smulkmenų jau nebepamenu“, – šypsodamasi kalbėjo pedagogė ir pridūrė, kad laikui bėgant tradicijos keičiasi, bet svarbiausi akcentai lieka tokie pat – sentimentalus atsisveikinimas su mokytojais, draugais ir naujų iššūkių pasitikimas. „Džiugu, kad lieka tokios tradicijos, jog abiturientus sveikina mažiausieji, tai suteikia šventei tam tikros nuotaikos“, – kalbėjo beveik trisdešimt metų mokytoja dirbanti Irina Rovna.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų