REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei pažįstate ką nors, kas iš tiesų tiki tuo, kad amerikiečių ekonomika šiuo metu yra geros formos, tiesiog parodykite šiam žmogui šiame straipsnyje pateiktą statistiką. Jei pažvelgsime į ilgalaikes tendencijas, tampa nebeįmanoma neigti tai, kas vyksta. Tai yra siaubingo ekonomikos nuopuolio įkarštis, dešimtmečius priiminėtų labai blogų sprendimų padarinys, rašoma mixednews.ru.

Jei pažįstate ką nors, kas iš tiesų tiki tuo, kad amerikiečių ekonomika šiuo metu yra geros formos, tiesiog parodykite šiam žmogui šiame straipsnyje pateiktą statistiką. Jei pažvelgsime į ilgalaikes tendencijas, tampa nebeįmanoma neigti tai, kas vyksta. Tai yra siaubingo ekonomikos nuopuolio įkarštis, dešimtmečius priiminėtų labai blogų sprendimų padarinys, rašoma mixednews.ru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai 40 statistinių faktų, liudijančių apie JAV ekonomikos saulėlydį. Kai kuriais jų sunku patikėti…

REKLAMA

1. Dar 1980 metų JAV valstybės skola nesiekė 1 trilijono dolerių. Šiandien ji grėsmingai ir ryžtingai artėja prie 17 trilijonų…

2. Per pirmą Baracko Obamos kadenciją federalinė valdžia susirinko daugiau skolų, nei per pirmų 42 šalies prezidentų valdymo laikotarpius – kartu sudėjus.

3. JAV valstybės kola dabar 23 kartus didesnė, nei jis buvo tuomet, kai šalies prezidentas buvo Jimmy Carteris.

4. Jeigu būtų pradėtos grąžinti tik naujos skolos, kurias JAV sukaupė B. Obamos administracijos laikotarpiu, ir tai būtų daroma po vieną dolerį per sekundę, išsimokėjimui prireiktų 184 tūkstančių metų.

REKLAMA
REKLAMA

5. Kiekvieną dieną federalinė valdžia vagia iš amerikiečių vaikų ir anūkų 100 milijonų JAV dolerių per valandą greičių.

6. Dar 1970 metais bendra Jungtinių Valstijų skola (Vyriausybės skola, verslo skola, vartojimo skolos ir t.t.) buvo mažesnė, nei 2 trilijonai dolerių. Dabar ji viršija 56 trilijonus…

7. Pasaulio banko duomenimis, 2001 metais JAV BVP teko teko 31,8 proc. viso pasaulio ekonominio aktyvumo. 2011 metais šis skaičius jau buvo nukritęs iki 21,6 proc.

8. Pasaulio ekonominio konkurencingumo reitinge, kurį sudaro Pasaulinis ekonomikos forumas, Jungtinės Valstijos krenta jau ketvirtus metus iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Pasak „The Economist“, 1988 metais JAV buvo geriausia vieta gimti visame pasaulyje. Šiandien JAV su Vokietija dalinasi tik 16 vietą.

10. Neįtikėtina, tačiau nuo 2001 metų JAV buvo uždaryta daugiau nei 56 tūkstančiai pramoninių kompanijų.

11. Šiandien pramonėje dirba mažiau amerikiečių, nei dirbo 1950 metais, nors nuo laiko šalies populiacija daugiau nei padvigubėjo.

12. Pasak „New York Times“, šiandien Detroite yra apie 70 tūkstančių apleistų pastatų.

13. Kai 1993 metais Kongrese buvo prastumtas susitarimas dėl NAFTA, JAV turėjo 1,6 milijardo JAV dolerių teigiamą išorinės prekybos balanso saldo su Meksika. 2010 metais Jungtinės Valstijos su Meksika jau turėjo prekybos deficitą, sudarantį 61,6 milijardo dolerių.

REKLAMA

14. 1985 metais JAV prekybos balanso su Kinija deficitas per metus sudarė apie 6 milijonus JAV dolerių. 2012 metais šis skaičius pasiekė 315 milijardų dolerių. Tai buvo stambiausias per visą pasaulio istoriją prekybos deficitas.

15. Iš viso nuo 1975 metų JAV turėjo 8 trilijonų dolerių prekybos deficitą su likusiu pasauliu.

16. Pasak Ekonominės politikos instituto, JAV kasmet dėl Kinijos praranda po pusę milijono darbo vietų.

17. Šiuo metu šokiruojantys 53 proc. visų amerikiečių darbininkų uždirba mažiau, nei 30 tūkstančių JAV dolerių per metus.

REKLAMA

18. Smulkus verslas JAV sparčiai nyksta. Šiuo metu tik apie 7 proc. visų ne žemės ūkio darbininkų JAV patys parūpina sau darbą.

19. 1950 metais daugiau nei 80 proc. amerikiečių vyrų turėjo darbą, šiandien darbą turi tik 65 proc. JAV vyrų.

20. 1983 metais 95 proc. apatinių visų pajamas gaunančių amerikiečių sąrašo atstovai turėjo 62 proc. skolų kiekvienam jų uždirbtam doleriui. 2007 metais šis skaičius šoktelėjo iki 1,48 dolerio.

21. Šiandien JAV gryna 1 proc. pačių turtingiausių amerikiečių aktyvų kaina yra didesnė, nei 90 proc. neturtingiausių, kartu sudėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

22. Pasak „Forbes“, 400 turtingiausių amerikiečių turi daugiau turto, nei 150 milijonas neturtingiausiųjų, kartu sudėjus.

23. Šeši „Walmart“ įkūrėjo Samo Waltono palikuoniai turi tiek pat turto, kiek jo turi, kartu sudėjus, trečdalis neturtingiausių amerikiečių. 24. Daugiau nei 146 milijonai amerikiečių yra arba „vargšai“, arba „asmenys su mažomis pajamomis“.

25. 49 proc. visų amerikiečių gyvena šeimose, kurios gauna tiesiogines federalinės valdžios išmokas. 1983 metais tokiose šeimose gyveno mažiau nei trečdalis amerikiečių.

REKLAMA

26. Federalinė valdžia iš viso vykdo apie 80 įvairių „socialinės rūpybos programų“, skirtų žmonėms su prasta materialine padėtimi. Šiuo metu mažiausiai vienoje iš tokių programų dalyvauja daugiau nei 100 milijonų amerikiečių.

27. 1965 metais tik vienas iš 50 amerikiečių turėjo teisę į nemokamą medicininę pagalbą nepasiturintiems žmonės pagal programą „Medicaid“. Šiandien tokių žmonių yra vienas iš šešių visų amerikiečių. Ir situacija tik blogės. Prognozuojama, kad sveikatos apsaugos reforma „Obamacare“ pridės prie „Medicaid“ besinaudojančių sąrašo dar 16 milijonų amerikiečių.

REKLAMA

28. Kai kuriais vertinimai, amerikiečių, besinaudojančių „Medicare“, skaičius nuo 50,7 milijono 2012 metais išaugs iki 72,3 milijono 2025-aisiais.

29. „Medicare“ per artimiausius 75 metus susidurs su neįvykdytų įsipareigojimų už daugiau nei 38 trilijonus dolerių problema. Tai atitinka maždaug 328404 dolerius kiekvienam JAV namų ūkiui.

30. Šiuo metu yra apie 56 milijonus amerikiečių, gaunančių socialinio draudimo išmokas. Pasak prognozių, 2035 metais šis skaičius šoktelės iki astronominio 91 milijono.

31. Iš viso socialinio draudimo sistemos per artimiausius 75 metus laukia 134 trilijonų dolerių deficito perspektyva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

32. Šiandien gaunančių bedarbystės pašalpas amerikiečių skaičius jau viršija visą Graikijos populiaciją, o maisto talonus gaunančių amerikiečių yra daugiau nei Ispanijos gyventojų.

33. Pasak neseniai paviešintos Pew tyrimų centro ataskaitos, 65-erių ir vyresnio amžiaus amerikiečiams vidutiniškai priklauso 47 kartus daugiau turto, nei jaunesniems nei 35 metų amerikiečiams.

34. Tarp amerikiečių šeimų, kurių šeimos galvoms dar nėra 30 metų, vargšų yra 37 proc.

35. Amerikiečių, gyvenančių savo nuosavame būste šiuo metu yra mažiausiai per pastaruosius 18 metų.

REKLAMA

36. Šiuo metu yra 20,2 milijono amerikiečių, kurie išleidžia daugiau nei pusę visų savo pajamų būstui. Šis skaičius nuo 2001 metų pakilo 46 proc.

37. Majamyje 45 proc. visų vaikų gyvena žemiau skurdo ribos, Klivlende – daugiau nei 50, Detroite – apie 60 proc. vaikų.

38. Šiai dienai daugiau nei milijonas besimokančių valstybinėse JAV mokyklose neturi savo namų. Tai yra beprecedentė situacija.

39. Kai B. Obama pirmą kartą pateko į Baltuosius rūmus, maisto talonais naudodavosi apie 32 milijonus amerikiečių. Šiandien juos gauna daugiau nei 47 milijonai.

40. Kazi kuriais skaičiavimai, maisto talonus gaunančių amerikiečių skaičius jau viršija Aliaskos, Arkanzaso, Konektikuto, Delavero, Kolumbijos, Havajų, Aidaho, Ajovos, Meino, Misisipio, Montanos, Nebraskos, Nevados, Naujojo Hempšyro, Naujojo Meksiko, Šiaurės Dakotos, Oklahomos, Oregono, Rod Ailendo, Pietų Dakotos, Jutos, Vermonto, Vakarų Virdžinijos ir Vajomingo gyventojų skaičių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų