REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasarinio bėgimo renginio „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratonis“ metu, jo dalyvių gerumo dėka, buvo surinkti 5205 litai visuomeninei organizacijai „Gelbėkit vaikus“. Bėgikų suaukoti pinigai bus skirti organizacijos vykdomai „Mergaičių programai“, kurios metu mergaitės iš šalyje veikiančių dienos centrų bus mokomos gyvenimiškų įgūdžių, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad šiais metais turėjome galimybę ne tik suburti bėgikus, bet ir prisidėti prie kilnaus tikslo – mergaičių edukacinės programos plėtojimo ir tobulinimo, – sako bėgimo renginio „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratonis“ iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike" – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Smagu, kad tradiciniu tampantis bėgimas įkvepia žmones ne tik gyventi aktyviau ir mesti iššūkį sau, bet ir suvienija, paskatina padėti šalia mūsų esančioms, pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms.“

REKLAMA

Jai pritaria ir „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė: „Ši iniciatyva – puikus pavyzdys, kaip apjungus pajėgas galima padaryti daug gero dėl kitų, labai reikalingų pagalbos.“ Pasak R. Dičpetrienės, renginio metu surinktos lėšos bus skiriamos vaikų dienos centruose organizuoti edukacinius grupinius užsiėmimus, renginius, teikti specialistų pagalbą ir individualias konsultacijas – veikloms, formuojančioms ir stiprinančioms mergaičių pasitikėjimą savimi, savigarbą bei leidžiančioms paruošti jas savarankiškam gyvenimui visuomenėje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Lietuvoje veikia 30 tokių dienos centrų ir jiems visiems reikalinga pagalba, tad „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratonis“ metu surinktos lėšos bus didžiulė paskata plėtojant šias programas. Edukacinius užsiėmimus vaikų dienos centruose veda specialistai ir centrų socialiniai partneriai.

Tarptautiniai „Nike“ bėgimo renginiai vyksta 34-iuose pasaulio miestuose, juose dalyvauja beveik 400 tūkst. bėgimo entuziastų. Šiais metais Lietuvoje „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratonis“ vyko Lietuvos sostinėje, gegužės 26 d. Daugiau nei 5 tūkst. dalyvių buvo kviečiami įveikti 5 km, 10 km ir 21,098 km distancijas. Daugiau apie varžybas galima sužinoti http://www.nikeasbegu.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų