REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos žvejybos sektorių stiprins Lietuvos ištekliai - naudodamiesi sumaištimi Lietuvos žuvininkystėje, estai didina turimus žuvų sugavimo limitus ir įtaką rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvos žinios" rašo, kad pastaruoju metu filialus Klaipėdoje įsteigusios Estijos bendrovės "Ramsun" ir "Monistico" iš lietuvių jau įsigijo 4 žvejų laivus, ir šie iš uosto išplaukė su žvejybos kvotomis.

REKLAMA

Šie laivai ir toliau lieka Lietuvos jūrų laivų registro sąraše, plaukios su Lietuvos vėliava, tačiau naudą iš laivams priskirtų metinių žvejybos limitų gaus estai. Sužvejotas strimeles ir šprotus gabenti į aukcioną Klaipėdoje nereikės, nes tokia prievolė taikoma tik menkių žvejybai.

Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vaclovas Petkus patvirtino, kad bendrovė "Grinvita" pardavė motorlaivius "Alfa" ir "Preila", o bendrovė "Baltlanta" - laivus "Vilnis" ir "Rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Tris laivus iš lietuvių įsigijusi "Monistico" - viena iš 5 didžiausių Estijos žvejybos įmonių, susijungusių į asociaciją "Estofish", kuri pernai nupirko 3 laivus su kvotomis išsuomių. Iki šiol ji turėjo 12 laivų. "Estofish" internete nurodo, kad asociacija išgaudo pusę Estijai skirtos šprotų ir strimelių kvotos.

Prieš kelis mėnesius vieną "Baltlantos" laivą nupirko "Ramsun". Manoma, kad jos užmojai taip pat platesni.

Žvejai prognozuoja, kad šiemet Lietuvos įmonės estams parduos iš viso 8 tralerius iš 26, žvejojančių Baltijos jūroje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų