REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuniso valdžia areštavo tris judėjimo „Femen“ aktyvistes – dvi prancūzes ir vokietę, surengusias protesto akciją suimtai Aminai Tyler palaikyti, praneša „NEWS.ru.co.il“.

REKLAMA
REKLAMA

Merginos išsirengė iki pusės prie Tuniso Teisingumo rūmų ir pareikalavo paleisti Aminą Tyler, praneša „Mosaique FM“.

REKLAMA

Agentūra „France Presse“ pažymėjo, kad „Femen“ aktyvistės surengė pirmąją istorijoje tokio pobūdžio protesto akciją arabų pasaulyje.

Primename, kad viena iš moterų judėjimo „Femen“ įkūrėjų ir lyderių Aleksandra Ševčenko neseniai, duodama interviu portalui „NEWS.ru.co.il“, pareiškė, kad planuojama eksportuoti „Femen“ į musulmoniškas šalis. Anot jos, „jau dabar mes turime aktyvisčių ne tik mūsų deklaruojamuose Egipte ir Tunise. Bet mes negalime apie jas atvirai kalbėti“.

REKLAMA
REKLAMA

Tuniso policija areštavo Aminą Tyler gegužės 19 dieną po to, kai ji užrašė „FEMEN“ ant mečetės sienos Keyruano mieste, kur turėjo vykti radikalių islamistų suvažiavimas. Valdžia tvirtina, kad aktyvistę suėmė dėl jos saugumo.

Amina Tyler išgarsėjo visame pasaulyje visai neseniai – po to, kai 2013 metų kovo mėnesį internete išplatino savo pusnuogio kūno fotografijas su užrašais: „Mano kūnas priklauso tik man. Man nusispjauti į jūsų moralę“. Už šį virtualų „nusikaltimą“ Tuniso islamistai paskelbė Aminai mirties nuosprendį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Merginos tėvai mėgino paguldyti ją į psichiatrijos ligoninę. Bet ji pabėgo iš namų. Giminaičiai intensyviai jos ieškojo, dėdė ir pusbrolis rado Aminą vienoje kavinėje, sėdinčią su draugais, ir jėga privertė grįžti namo. Interviu Italijos laikraščiui „La Repubblica“ Amina pasakojo, kad giminaičiai sunaikino jos mobiliojo telefono SIM kortelę, tada ją sumušė ir išvežė į kaimą, iki kurio trys valandos kelio nuo Tuniso sostinės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų