REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsaugininkai baigė tirti ir perdavė Kauno apygardos teismui baudžiamąją bylą, kurioje keturi asmenys kaltinami tyčia sukėlę gaisrą, per kurį vienas žmogus žuvo ir šeši liko sužaloti.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu nustatyta, kad nusikaltimo metu būdamas nepilnametis P.S. bei jo 23 metų brolis Mindaugas Sasnauskas, to paties amžiaus P.D. bei 19-metis L.B. iš anksto susitarę, veikdami bendrininkų grupėje, itin žiauriai, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu ir iš chuliganiškų paskatų, pasikėsino, nužudyti du ir daugiau asmenų ir tyčia nužudė 19-metį Mindaugą Skruodį. Taip pat gauja sunkiai sutrikdė dviejų ir nesunkiai keturių žmonių sveikatą, pažeidė viešąją tvarką bei visuotinai pavojingu būdu sugadino didelės vertės svetimą turtą (žala - 222 786,97 litų).

REKLAMA

Tyrimo metu nustatyta, kad kovo 25 - osios naktį Baltų prospekte esančiame daugiabučio bute linksminosi buvę klasės draugai ir jų pažįstami. Kilus kivirčui tarp susirinkusiųjų aukščiau minėti asmenys nutarė atkeršyti ir apipylė M. Skruodį bei buto sienas benzinu ir viską padegė.

Negalėdami ištrukti iš buto kiti svečiai iššoko pro langus iš septinto aukšto.

Daugeliui lūžo galūnės, sutrenkti vidaus organai.

M. Skruodis mėgino užgesinti liepsnojanti kūną vonioje, tačiau ten ir žuvo.

Kiti keli namo gyventojai apsinuodijo dūmais.

Įtariamieji P. S. ir P. D. teismo laukia Kauno tardymo izoliatoriuje, L. B., kuris padėjo įtariamiesiems M. Sasnauskui., P. S. ir P. D. padaryti nusikalstamas veikas, paskirtos kelios švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumento paėmimas ir periodinė registracija policijos įstaigoje. Taip pat laikinai yra apribotos įtariamųjų P. D. ir L. B. teisės į laisvą judėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų