REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Gegužės 30 d. Vilniaus Katedros aikštėje į iškilmingą rikiuotę stos apie 150 karių, grįžusių iš misijos Afganistane. Nuo Šv. Ignoto bažnyčios iki Katedros aikštės atžygiuos Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės šešioliktosios pamainos kariai (PAG–16), taip pat karininkai tarnavę Vakarų regioninėje vadavietėje, Tarptautinių saugumo paramos pajėgų Jungtiniame štabe, antrojoje Karinių patarėjų grupėje ir Operacijų koordinavimo centro patarėjų grupėje.

REKLAMA
REKLAMA

Iš misijos grįžusius karius pasitiks ir apdovanojimus įteiks krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius. Ceremonijoje taip pat dalyvaus Sausumos pajėgų štabo viršininkas pulkininkas Vaidotas Malinionis, Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadovybė, kitų kariuomenės vienetų vadai, PAG-16 karių artimieji.

REKLAMA

Priešpaskutinę Provincijos atkūrimo grupės karių pamainą daugiausiai sudarė kariai ir kariai savanoriai iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės, kurios padaliniai dislokuoti Vilniaus, Trakų, Ukmergės, Molėtų, Ignalinos ir Švenčionių miestuose. Taip pat grupėje tarnavo kitų Lietuvos kariuomenės padalinių kariai iš Karo medicinos tarnybos, Logistikos valdybos, Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“, Sausumos pajėgų štabo ir karinių vienetų.

REKLAMA
REKLAMA

Kariai misijoje tarnavo nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio. Pamainai vadovavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Linas Kubilius.

Šiuo metu Goro provincijoje tarnauja jau paskutinė, septynioliktoji Lietuvos karių pamaina PAG-17, kuriai tenka ypatinga užduotis – užbaigti Lietuvos vadovaujamos misijos veiklą ir perduoti atsakomybę už saugumą vietos saugumo pajėgoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų