REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės Konstitucijos prospekte prasidėjo 260 mln. litų vertės verslo centro „Quadrum“ statybos. Jo šildymui bus naudojama geoterminė energija.

Sostinės Konstitucijos prospekte prasidėjo 260 mln. litų vertės verslo centro „Quadrum“ statybos. Jo šildymui bus naudojama geoterminė energija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį statybų pradžios renginyje buvo ne tik įkasta simbolinė kapsulė, bet ir pradėtas gręžti pirmasis gręžinys, tapsiantis modernaus verslo centro geoterminio šildymo sistemos dalimi.

Po pastatu bus 700 vietų trijų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.Pirmas pastatas iš trijų pastatų ansamblio bus baigtas 2015 m. „Dešinysis Neries krantas ir vėl tampa didžiausia statytų aikštele Baltijos regione. Šiuo metu čia vykdomi 9 stambūs investiciniai projektai, į tvarkomus objektus investuojama per 0,5 mlrd. litų, dar apie 100 mln. litų į infrastruktūrą (gatves, dviračių takus, žaliąsias erdves) investuos savivaldybė. Bus sukurta tūkstančiai darbo vietų. Vien „Quadrum“ pastatų komplekse pasibaigus statyboms gales dirbti apie 4 tūkst. žmonių“, - pranešime spaudai cituojamas Vilniaus meras Artūras Zuokas. Viso verslo centro  patalpų plotas – 70 tūkst. kv. m. Projektą įgyvendinančios bendrovės „Schage“ direktorius Kjetil T. Hanssen teigė, kad, paskaičiuota, jog geoterminio šildymo sistema kasmet leis sutaupyti apie 70 tūkst. litų verslo centro patalpų šildymui ir vėsinimui. Iš viso po verslo centro pastatais bus įrengta 40 gręžinių, kurių gylis sieks 120 m., o diametras – 0,2 m. Į kiekvieną gręžinį bus talpinamas U formos vamzdis, kuriame cirkuliuos neužšąlančio skysčio ir vandens mišinys, imantis šilumą iš požeminių vandens sluoksnių ir žemės gelmių. Šiuo būdu planuojama šildyti ir vėsinti pastatų pirmuosius aukštus arba iš viso – apie 2,5 tūkst. kv. m plotą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų