REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 28-osios rytą Kybartų kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė aštuonis lengvuosius automobilius, kuriais į Lietuvą iš Rusijos, slepiant kuro ir dujų bakuose, automobilių durelėse ir kitur mėginta įvežti cigarečių kontrabandą.

REKLAMA
REKLAMA

Bendra sulaikytų nelegalių rūkalų vertė – apie 150 tūkst. Lt, visiems kontrabandos vežėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

REKLAMA

Pirmą iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities įvažiavusį automobilį Kybartų kelio posto muitinės pareigūnai detaliai patikrino 7 val. ryto. Panaudojus kuro kontrolės įrangą „Volkswagen Passat“ degalų ir dujų bakuose rastos slėptuvės su 1360 pakelių rusiškų cigarečių. Vairuotojui buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, automobilis ir nelegalūs rūkalai sulaikyti.

Vėliau šitaip buvo patikrintos dar septynios mašinos – visų jų degalų ir dujų bakuose, taip pat kai kurių durelėse ir kitose gamyklinėse ertmėse muitininkai aptiko cigarečių kontrabandos slėptuves. Iš viso sulaikyta 19 360 pakelių įvairių rūšių („Denim“, „West“) rusiškų rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia apie pusantro šimto tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Visiems kontrabandos vežėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, sulaikytos ir autotransporto priemonės, kuriomis gabenta kontrabanda.

Beje, sulaikytus automobilius galima pavadinti kontrabandos „fronto patrankų mėsa“ – daugumos jų vertė vos 500–800 Lt., o vienas senutėlis (1993 m. gamybos) „Ford Mondeo“ teįvertintas 200 Lt. Tokias mašinas kontrabandos gabentojai renkasi nenorėdami patirti didesnių nuostolių, kai įkliuvus automobiliai konfiskuojami. Beje, kone visi pažeidėjai ir bendraamžiai – jiems po 23–25-erius metus.

Tipiškas ir sulaikytų cigarečių kiekis – kiekvienoje tebuvo 2–3 tūkst. nelegalių rūkalų pakelių. Šitiek cigarečių vežama ne tiek dėl ribotų galimybių jas paslėpti lengvuosiuose automobiliuose, kiek dėl siekio išvengti baudžiamosios atsakomybės. Šioji taikoma, jei vežamos kontrabandos vertė viršija 32 500 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų