REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žagarės gyventojus ignoravo Joniškio rajono valdžia, atsisakiusi šeštadienį su jais susitikti ir pasiaiškinti dėl stringančių miesto aikštės bei vandentiekio ir kanalizacijos tiesimo darbų. Valdžia vietoje gyventojų problemų pasirinko išvykas į Duobelės ir Kandavos (Latvija) miestų šventes.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė ignoravo kvietimą

Šeštadienį Žagarės gimnazijos salė buvo beveik pilna žmonių. Visi jie – vietos gyventojai, asociacijos „Žagariečiai“, įsikūrusios Vilniuje, atstovai – susirinko išgirsti rajono valdžios paaiškinimų, kodėl jau metus nevyksta vandentiekio ir kanalizacijos tiesimo darbai, kodėl nuo rudens sustojo ir iki šiol nejuda miesto aikštės rekonstrukcija.

REKLAMA

Žmonėms rūpėjo išgirsti, ar išliks Žagarės pirtis, kurios būklė avarinė, ar nebus panaikintas autobuso maršrutas „Šiauliai–Žagarė–Šiauliai“.

Tačiau asociacijos „Žagariečiai“ kviesti rajono meras Gediminas Čepulis, administracijos direktorius Voldemaras Bandžiukas, rajono Tarybos nariai, kiti valdžios ponai, kvietimą ignoravo.

Neatvyko nei vadovai, nei savivaldybės administracijos specialistai. Iš Savivaldybės dalyvavo tik rajono Tarybos opozicijos atstovas, Žagarės regioninio parko direktorius Mindaugas Balčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Visi – „su oficialiais vizitais“

Rajono meras Gediminas Čepulis asociacijai „Žagariečiai“ planuoto susitikimo išvakarėse išsiuntė atsakymą, kad numatytu laiku negalės dalyvauti susitikime su Žagarės bendruomene, nes „vadovai bus išvykę su oficialiais vizitais“.

Meras parašė, kad vadovai ir Savivaldybės administracijos darbuotojai savaitgaliais labai užimti, todėl prašoma rasti galimybę susitikti darbo dienomis ir suderinus laiką iš anksto.

„Kai meras išrinktas netiesiogiai, jam svarbiau oficialūs vizitai, o ne susitikimai su gyventojais,“ – komentavo asociacijos „Žagariečiai“ narys Artūras Vaškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlyta užtverti kelią ir piketuoti

„Užtverkime respublikinės reikšmės kelią, kad niekas nepravažiuotų, gal tada jiems atsiras laiko atvykti ir nesielgs su mumis, kaip su trečiarūšiais žmonėmis,“ – siūlė žagarietis Edmundas Vaičiulis.

Pasiūlyta ir važiuoti su plakatais piketuoti prie rajono savivaldybės.

Mero atsakymai

„Šiaulių kraštas“ pateikė keletą klausimų rajono merui G. Čepuliui.

– Kur savaitgalį buvo išvykę rajono vadovai?

– Vadovai dalyvavo Duobelės ir Kandavos miestų šventėse (su Duobele Joniškis palaiko bendradarbiavimo ryšius, Kandava kartu su Žagare dalyvauja Europos mažųjų miestelių chartijoje – aut. past.).

REKLAMA

– Savivaldybės tinklapyje nurodyta, kad į Duobelę (alyvų šventę) važiuoja tik mero ir administracijos direktoriaus pavaduotojai. Kodėl neįpareigota kitų atsakingų asmenų dalyvauti susitikime?“

– Daugelis dalyvavo oficialiose delegacijose, ir UAB „Joniškio vandenų“, atsakingų už vandentiekio ir kanalizacijos projektą, direktoriaus R. Tiškevičiaus neturėjome. Jis šoka tautinių šokių kolektyve „Jievaras“, su kuriuo pasirodė Kandavos miesto šventės programoje.

Meras G. Čepulis pridūrė, kad susitikimas su Žagarės gyventojais planuojamas artimiausiu metu, galbūt net po savaitės.

REKLAMA

Kultūros ar antikultūros sostinė?

Rajono spaudoje Savivaldybės vadovai jau buvo anksčiau aiškinę, kad Žagarės miesto aikštės rekonstrukcija nevyksta, nes rangovai vis negauna iš Portugalijos užsakytų trinkelių.

Žagariečiai ironizuoja, kad greičiausiai tas trinkeles veža arkliais.

O kanalizacijos ir vandentiekio tiesimo darbus tęsti dar balandį laimėjo ir sutartį su užsakovais pasirašė firma „KRS“, tačiau kol kas realių darbų gyventojai taip pat nemato.

Žagarė 2015 metais paskelbta Lietuvos kultūros sostine, čia vyks Europos mažųjų miestelių chartijos susitikimas.

Žagariečiai juokauja, kad miestas gali tapti antikultūros sostine.

Loreta RIPSKYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų