REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos prezidentas sako apgailestaujantis, kad tarp Talino ir Vilniaus nėra tiesioginio greitojo traukinio.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, jog tarp Talino ir Vilniaus, Estijos ir Lietuvos, nėra tiesioginės greitojo traukinio linijos, kurios galutinė stotis šiaurėje būtų Helsinkis, o vakaruose – Berlynas, tikėkimės, yra laikina. Aš noriu pasakyti, kad tikiuosi, jog laikinai jo nėra“, – antradienį Seime kalbėjo Vilniuje viešintis Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas).

REKLAMA

Šiuo metu Lietuvos, Latvijos ir Estijos atstovai derasi dėl galimybės įkurti bendrą įmonę, kuri įgyvendintų transeuropinės vėžės „Rail Baltica 2“ projektą. Tačiau konkrečių sprendimų dar nėra priimta, mat nenuspręsta, ar projektas būtų ekonomiškai naudingas. Linija turėtų eiti per Taliną, Rygą, Kauną, Varšuvą, Berlyną iki Triesto ar Venecijos Italijoje.

Lietuvos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius anksčiau ne kartą minėjo, kad Estija ir Latvija yra labai suinteresuotos transeuropinės vėžės statyba, nes jos neturi europinio standarto geležinkelio.

Baltijos valstybėse geležinkelis yra rusiškos vėžės, jos plotis – 1520 milimetrų. Europinė geležinkelio vėžė yra siauresnė – 1435.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų