REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Delsimas priimant sprendimą dėl ūkio ministrės Birutės Vėsaitės likimo būtų buvęs nenaudingas, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekas nuomonės nekeičia. Į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją visą laiką reikia kreiptis, jei iškyla tam tikrų klausimų. Bet pirmadienį po tam tikrų pokalbių ir diskutuojant politinės tarybos posėdyje iškilo klausimai, kurie teisiškai, manau, yra nenuginčijami, todėl laukimas, delsimas politiniu ir kitais požiūriais būtų buvęs nenaudingas. Manau, kad mes, kaip partija, deklaruojame aukštus moralės ir etikos principus ir jų laikomės“, – antradienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Premjeras teigė, kad atsistatydinimo pareiškimą B. Vėsaitė atneš grįžusi iš Briuselio, o pareigas eis iki pirmadienio.

Vyriausybės vadovas svarstė, kad ministrei galbūt sukliudė patirties stoka bei prastas patarėjų darbas.

„Kiekvieno žmogaus yra gaila, žinant, jog tikrai negalvojo, kad daro kokį nors nusikaltimą. Aš manau, kad patirties dirbant Vyriausybės kabinete stoka. Kita problema, manau, yra, kad žmonės, kurie ministerijoje dirba ilgesnį laiką, nesuteikė rekomendacijos, nepatarė, kad neskristų privačiu nuomotu lėktuvu“, – sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras nekomentavo, kas galėtų tapti naujuoju ūkio ministru, ir teigė, kad dar per anksti kalbėti apie galimas kandidatūras. Anot jo, kandidatai gali paaiškėti po savaitės.

„Daug yra kandidatų, bet bus pasirinktas kompetentingas asmuo“, – sakė A.Butkevičius.

Premjeras teigė, kad galimi kandidatūrų variantai tiek iš partijos, tiek iš specialistų, tačiau pirmiausia bus atsižvelgiama į kompetenciją.

"Partija tai nėra kažkoks blogis, gali būti ir iš partijos", - sakė premjeras, paklaustas, ar kandidatai bus partiniai.

A.Butkevičius taip pat nekomentavo, ar jautė spaudimą iš koalicijos partnerių dėl ministrės.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė, kad turi būti ieškoma naujo ūkio ministro.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų