REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Žaislai gali daug papasakoti apie tai, kaip ir kuo gyvena vaikas - tą savo nuotraukų serija norėjo parodyti italė fotografė Gabriele Galimberti, kuri kiek ilgiau nei metus keliavo po pasaulį ir forografavo vaikus su savo žaislais.

REKLAMA
REKLAMA

Savo nuotraukų seriją menininkė pavadino „Žaislų istorijomis“. Moteris pasakoja, kad prieš fotosesiją su vaikais dažnai pažaisdavo, kad jie jaustųsi jaukiau ir nebijotų: „Turtingiausiai gyvenantys vaikai man pasirodė patys gobšiausi. Pradžioje jie nenorėjo nei žaisti su manimi, nei pasidalinti savo žaislais, pyko, kai liečiau jų daiktus. Neturtingose šalyse visai kitaip - buvo žymiai lengviau. Afrikoje vaikai dažniausiai žaidžia lauke, su savo bendraamžiais, moka lengvai ir draugiškai bendrauti, yra žingeidūs“ - pasakojo fotografė.

REKLAMA

Kita vertus, ji pastebėjo, kad vaikai iš skirtingų pasaulio kampelių turi ir panašumų - berniukas iš Teksaso valstijos (JAV) ir mergytė iš Malavio Respublikos (Afrika) abu tikėjo, kad jų plastikiniai dinozaurai juos naktimis saugo nuo baubų ir pabaisų.

Moters projektas ne tik parodo pačius skirtingiausius vaikučius iš viso pasaulio, bet ir priverčia susimąstyti, koks didelis yra atotrūkis tarp pasaulio šalių ir kaip anksti vaikai pajunta trukūmą ir vargą, arba, atvirkščiai, net ir labai daug turėdami nėra išmokyti pasidalinti, draugiškai žaisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų