REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios šalies draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ duomenimis, šiemet per keturis su puse mėnesius pavogtų apdraustų automobilių sumažėjo perpus, vagis ir toliau labiausiai domina atskiros greitai realizuojamos automobilių detalės ar įranga, tačiau pastaruoju metu pastebima, jog automobiliai apvagiami taip, kad tampa ekonomiškai nenaudinga juos remontuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet mūsų kasko draudimo klientai pranešė apie 24 pavogtus automobilių, nuostolių suma – beveik pusė milijono litų, vidutinis nuostolis siekia 20 tūkstančių litų. Daugiau nei 40% visų pavogtų automobilių – VW markės įvairūs modeliai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu pastebime, kad vidutinis nuostolis išlieka panašus, tačiau pavogtų automobilių sumažėjo perpus“, – komentuoja „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis.

REKLAMA

Per mėnesį šiemet pavagiamos vidutiniškai 5 kasko draudimu draustos mašinos, o pernai „Lietuvos draudimas“ fiksavo po vidutiniškai 10–12 pavogtų mašinų per mėnesį. Vagims patraukliausi įvairūs VW modeliai, o detalės dažniausiai vagiamos nuo BMW (38 proc. visų apvogtų automobilių), VW (20 proc.), „Mercedes Benz“ (10 proc.) automobilių.

Draudikų duomenimis, tris kartus daugiau nuostolių, vertinant pinigine išraiška, nuo metų pradžios patyrė savininkai tų automobilių, nuo kurių buvo „nurinktos“ įvairios detalės, pagrobta įvairi elektronikos įranga, navigacijos prietaisai ir ekranai, veidrodėliai bei kitos lengvai realizuojamos detalės. „Šiemet dėl įvairių pavogtų detalių jau atlyginome 1,6 mln. litų nuostolių. Tai 23 % daugiau, vertinant pinigais, nei per tą patį laikotarpį pernai. Įvykių skaičius augo 15%, vadinasi, vienos vagystės metu pavagiama vis daugiau detalių. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai automobilius remontuoti tampa ekonomiškai nebenaudinga – tiek daug dalių būna pavogta“, – sako „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis.

REKLAMA
REKLAMA

Vagiamiausių detalių sąraše – apdailos juostelės, veidrodėliai, navigacijos įranga ir ekranai, statymo sistemos, žibintai, salone sumontuoti televizoriai ar garso sistemos. Vidutinis nuostolis siekia 3000 litų, pernai vidutinis nuostolis buvo 2700 litų. Tokiais atvejais nukentėjusiųjų automobilių pavagiama po vieną ar keletą detalių. Tačiau, draudikų duomenimis, beveik dešimtadalis šiemet apvogtų automobilių patyrė po keliasdešimt tūkstančių litų siekiančius nuostolius. Didžiausios tokios žalos fiksuotos Kaune: vienam automobiliui pavogtas bamperis, durelės, du ratai, kapotas, žibintai, kitam – žibintai ir bamperis bei vidaus įranga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Draudikai primena, kad vagis labiausiai masina nuošaliose aikštelėse ar gatvėse, neapšviestose vietose ar kiemuose paliekami automobiliai, o mažesnė tikimybė būtų vagių taikiniu, jei automobilis saugomas matomoje, apšviestoje vietoje, veikia signalizacija.

„Lietuvos draudimas“ yra pirmaujanti šalies ne gyvybės draudimo bendrovė, savo paslaugas teikianti daugiau nei pusei milijono privačių ir verslo klientų ir per metus atlyginanti klientams žalų už beveik 200 mln. litų. Klientais kasdien rūpinasi daugiau nei 1100 „Lietuvos draudimo darbuotojų. „Lietuvos draudimas“ pripažintas „Geriausiu darbdaviu‘2012“ ir išrinktas į geriausių Vidurio ir Rytų Europos darbdavių dešimtuką. „Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių pasaulio draudimo grupių RSA, kuri savo filialus turi 33 šalyse ir aptarnauja daugiau kaip 20 mln. klientų iš 150 pasaulio šalių. Įkurtas prieš 300 metų, RSA yra didžiausią patirtį turintis draudimo aljansas ir vienas iš pripažintų pasaulio draudimo rinkos vizionierių.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų