REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Garliavos sporto centre įvyko 2013 metų Lietuvos tradicinės karatė čempionatas. Jame varžėsi per 200 sportininkų, o Kauno rajono mero Valerijaus Makūno įsteigtą taurę geriausiai čempionate pasirodžiusiam klubui iškovojo Vilniaus „Lūšis“. Geriausiu šalies tradicinė karatė klubu „Lūšis“ tapo jau 11-ąjį kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Komandinėje įskaitoje „Lūšis“ surinko 109 taškus. Antroje vietoje liko „Danas“ (59 taškai), trečioje - „Sanrei“ (32).

REKLAMA

Daugiausiai dėmesio, kaip ir kasmet, sulaukė suaugusiųjų kovos. Jose geriausiai sekėsi Dominykui Žibučiui, kuris tapo kumite ir kite rungčių čempionu. Taip pat du aukso medalius pelnė moterų varybose ne pirmą sezoną dominuojanti Dovilė Aladaitytė (kata, kumitė).

Nepaisant iškovotų dviejų aukso ir dar vieno sidabro medalių, D. Žibutis savo pasirydmą Lietuvos čempionte įvertino tik vidutiniškai, o D. Alaidaitytė pažymėjo, kad jai padėjo ir sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano pagrindinė varžovė Justė Baltrušaitytė labai patobulėjo, stebiuosi jos pažanga. Šiemet man pasisekė, aš laimėjau, tačiau kitais metais gal viskas jau bus kitaip“, - savikritiška buvo čempionė.

Vyrų katos rungtynėje neprilygstamas buvo Vadimas Akimovas, o ko-go kumitė rungtyje triumfavo Paulius Mackonis.

Lietuvos tradicinės karatė asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius džiaugėsi, kad čempionatas vyko labai sklandžiai.

„Teko daug galvoti apie tai, ką ir kaip darysime, tačiau viską išsprendėme. Čempionate buvo daug dalyvių, todėl atrankos kovos vyko 3 aikštelėse“, - pasakojo G. Dranevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai organizacinių rūpesčių šiemet teko klubui „Tikslas“, kuris ir rengia tradicinės karatė treniruotes Kauno rajone. Kauniečiams pavyko renginį surengti taip, kad juo liko sužadėtas ir rajono meras V. Makūnas.

„Neatsitraukdamas akių stebėjau kovas ir nuoširdžiai džiaugiausi, kad tai, kas sukaupta per 2000 metų – valios ugdymas, savęs kontroliavimas, pagarba priešininkui – išsaugota ir diegiama mūsų sportininkams“, - sakė Kauno rajono meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų