REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Briuselis tiria, ar kompanija „Apple“ priverstinai nesistengia išstumti konkurentų iš Europos rinkos, naudodama antikonkurencinę „iPhone“ pardavimo taktiką ir techninius telefonų apribojimus, rašo „The Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Europos Komisija keliems ES mobiliojo ryšio tiekėjams išsiuntė klausimus, tirdama, ar šie nesudaro palankesnių „Apple“ pardavimo sąlygų.

REKLAMA

Tyrimas pradėtas gavus privačius nusiskundimus iš mobiliojo ryšio operatorių ir vis dar išlieka pradinės stadijos. Prieš pranešdama apie oficialų tyrimą, EK turės įsitikinti, kad „Apple“ užima lyderio pozicijas Europos išmaniųjų telefonų rinkoje. Tai gali būti sunku įrodyti, kai šioje rinkoje vis rimtesnes pozicijas užima „Samsung“ prietaisai. „Apple“ teigia, kad jų susitarimai atitinka ES teisę.

Kompanija įtariama tuo, kad reikalavo mobiliojo ryšio tiekėjų, jog jos išmanieji telefonai būtų pardavinėjami ne blogesnėmis sąlygomis nei konkurentų.  Taip pat tiriama, ar nebuvo keičiami „iPhone“ techniniai duomenys, kad šis negalėtų veikti sparčiajame 4G tinkle Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Apple“ ir anksčiau kėlė ryšio tiekėjų susirūpinimą dėl savo pardavimo taktikos. Kai kurie vadovai teigia, kad susirūpinimą kelia „Apple“ pardavimo ir rinkodaros planų kontrolė, ypač kai yra išleidžiami nauji produktai.

EK pirmąkart paskelbus, kad atlieka „Apple“ rinkos stebėseną, buvo patikinta, jog „yra priežasčių manyti, kad egzistuoja stipri konkurencija“.

Mobiliojo ryšio operatoriai atsakymus turi pateikti iki birželio 17 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų