REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nelegalių mėsos prekeivių, kurie, įtariama, mėsos gaminius parduodavo ne tik savo namuose ir Alytaus bei Varėnos turgavietėse, bet dalį jos realizuodavo asmenims, turintiems parduotuves Didžiojoje Britanijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai dėl neteisėto vertimosi ūkine veikla pareikšti dviem Alytaus rajono gyventojams. Pirminiais tyrimo duomenimis, neįsteigę įmonės, neregistravę individualios veiklos ir nepranešę mokesčių administratoriui apie pradėtą vykdyti individualią veiklą, G. J. kartu su savo seserimi I. N. iš Lietuvos tiekėjų įgydavo skerdieną. Iš jos antisanitarinėmis sąlygomis savo namuose, esančiuose Alytaus raj., Punios sen., Medukštos k., sodų bendrijoje „Dzūkija“, pagamindavo vytintus, sūdytus ir rūkytus mėsos gaminius.

REKLAMA

Atskleista, kad neturėdami licencijos (leidimo) tokiai veiklai vykdyti, mėsos produkciją brolis ir sesuo parduodavo namuose ir turgavietėse, o dalį jos – ir Didžiojoje Britanijoje. FNTT Kauno apygardos tyrėjai kartu su Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos ir Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojais, atlikę kratas I. N.

Namuose, rado namų sąlygomis pagamintų mėsos gaminių. Neįteisintose mėsos tvarkymo patalpose buvo rasta daugiau nei 1,4 tonos rūkytų, sūdytų, vytintų kumpių, lašinių, dešrelių ir kt. Nelegalią veiklą vykdančio jos brolio G. J. namuose rasti dar 992 kg namų sąlygomis pagamintos produkcijos. FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai atliko kratas ir kitų nelegalia mėsos produkcija be apskaitos dokumentų prekiavusių asmenų namuose ir prekybos vietose. Dėl šio fakto FNTT Kauno apygardos valdyba tęsia pradėtą ikiteisminį tyrimą. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad dėl neteisėto vertimosi ūkine veikla gresia maksimali iki 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų