REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ryšių tarnyba prie Tadžikistano vyriausybės įpareigojo vietinius internetinio ryšio paslaugų teikėjus užblokuoti prieigą prie „YouTube“, informuoja lenta.ru.

REKLAMA
REKLAMA

„RIA Novosti“ duomenimis šio nurodymo neįvykdė tik vienas iš šešių internetinio ryšio paslaugų teikėjų ir vienas iš šešių mobiliojo ryšio operatorių. Be to, kai kurie paslaugų teikėjai taip pat valdžios nurodymu užblokavo prieigą prie naujienų svetainės „Toptj.com“, priduria „Interfaks“.

REKLAMA

Oficialiai žinyba nekomentuoja „YouTube“ blokavimo priežasčių, tačiau yra žinoma, kad prieš savaitę, gegužės 18 dieną, į šią interneto svetainę buvo įkelti vaizdo įrašai iš laidos, transliuotos per opozicijos televizijos kanalą „K+“ , kuri buvo skirta Tadžikistano prezidento vyresniojo sūnaus Rustamo Emomali vestuvėms. Vaizdo įraše užfiksuotas dainuojantis ir šokantis šalies prezidentas Emomali Rachmonas. Dabartiniu metu šie vaizdo įrašai jau peržiūrėti daugiau kaip 50 tūkstančių kartų.

Populiarios svetainės Tadžikistane blokuojamos ne pirmą kartą. Pavyzdžiui, „YouTube“ šioje šalyje blokuojamas jau trečią kartą nuo 2012 metų liepos. Įvairiu metu Tadžikistano vartotojams buvo atimta galimybė patekti į svetaines „Facebook“, „Twitter“, „Vkontakte“, „Radio Svoboda“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų