REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę paskelbtas prieinamiausio Europos miesto apdovanojimų konkursas.

Šiuo kasmet įteikiamu prizu siekiama pagerbti ir apdovanoti miestus, pasiryžusius kurti visiems prieinamą aplinką, ypač neįgaliesiems ir pagyvenusiems žmonėms, teigia konkursą paskelbusi Europos Komisija (EK).

REKLAMA
REKLAMA

Bent 50 tūkst. gyventojų turintys miestai gali teikti konkursui savo paraiškas iki rugsėjo 10 dienos.

REKLAMA

Pasak EK atstovybės Lietuvoje pranešimo, šie apdovanojimai yra viena iš Europos Sąjungos (ES) priemonių kurti Europą be suvaržymų.

"ES yra maždaug 80 milijonų piliečių su negalia. Senstant mūsų visuomenei, žmonių su negalia arba žmonių su judėjimo negalia skaičius nuolat auga. Kyla nemenkas iššūkis visiems suteikti prieigą prie miesto transporto, viešųjų erdvių bei paslaugų ir technologijų. Tačiau, suteikiant prieinamumą, gaunama ekonominė ir socialinė nauda ir prisidedama prie miesto aplinkos tvarumo bei įtraukties", - tvirtinama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Atranka vyks dviem etapais: pirminė - nacionaliniu lygiu ir galutinė - Europos lygiu. Europinio konkurso etape prieinamumo ekspertų, tarp jų Europos neįgaliųjų forumo atstovų, vertinimo komisija iš nacionalinių kandidatų išrinks ne daugiau kaip keturis finalininkus, dalyvausiančius apdovanojimų ceremonijoje Briuselyje. Ceremonija vyks Europos žmonių su negalia dienos konferencijos metu 2013 metų gruodžio 3–4 dienomis.

Konkurso nugalėtojas bus pripažintas 2014-ųjų prieinamiausio miesto apdovanojimo laimėtoju. Dar du miestai gaus finalininkų apdovanojimus už naujoviškas priemones gerinant prieinamumą. Europos vertinimo komisija taip pat skirs miestams specialiuosius prizus už reikšmingus pasiekimus gerinant tam tikras prieinamumo sritis ar aspektus.

Prieinamiausio miesto konkursas skelbiamas jau ketvirtą kartą. 2011-ųjų prieinamiausio miesto titulas atiteko Ispanijos miestui Avilai, 2012-ųjų - Austrijos miestui Zalcburgui, 2013-ųjų - Vokietijos sostinei Berlynui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų