REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„4x4 Perimetras” maratono dalyviai jau artėja finišo link. Šeštadienio vakarą jie pasiekė simbolišką pusiaukelę tikrą bekelės rojų Lietuvoje – Naujosios Akmenės kalcito kasyklas, kuriose surengtas įspūdingas specialusis greičio ruožas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji Akmenė

Vienas varžybų lyderių Algirdas Kazlauskas po sėkmingai įveikto Naujosios Akmenės karjero ruožo atrodė labai patenkintas tiek savo rezultatu, tiek tikrai ypatinga trasa.

REKLAMA

„Tokiems greičio ruožams ir gaminome savo „Toyota Land Cruiser” automobilį. Jis čia jaučiasi kaip namie.” – pasakojo A.Kazlauskas.

Kad karjere įrengta trasa šiais metais buvo ypatinga sutinka ir čia dirbantis Antanas Mykolaitis. Čia jis važinėja kiekvieną dieną, bet „4x4 Perimetras” organizatorių įrengtoje trasoje jautėsi kaip svečiuose. Dar iki maratono dalyviams pasiekus ruožo startą, jis savo „Jeep Cherokee” automobiliu apvažiavo visą trasą ir konstatavo – padirbėta labai gerai.

REKLAMA
REKLAMA

„Rodos, kiekvieną dieną čia važinėju, bet tokiais keliukais skubėti dar neteko. Trasa pilna visko – greitų tiesiųjų, stačių įkalnių, dar statesnių nuokalnių. Jau nekalbu apie didžiausias balas, kurių dugnas kietas ir lygus – gali važiuoti labai greitai, keldamas didžiausias bangas.”, - sakė A. Mykolaitis.

Dar daugiau adrenalino pridėjo faktas, kad specialusis ruožas vyko tamsiu paros metu. Dalyviai susijungė visus turimus žibintus. Kylant į kalną jie švietė vos ne stačiu kampu į dangų ir piešė šviesos stulpus visiškoje dykynėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po Naujosios Akmenės visi pirmą tūkstantį kilometrų įveikę maratono dalyviai skubėjo Šventosios link į stovyklavietę šiokiam tokiam poilsiui, o gal ir automobilio remontui.

Bloga žinia

Startavę penktame greičio ruože, greta Klaipėdos esančiame Kairių poligone dalyviai išbandė panašius į Pabradės smėlynus. Jie įveikė du ratus gražios smėlėtos trasos ir pasileido link paskutinės stovyklavietės prieš maratono finišą.

Tiesa, Sudarge jie gavo blogą žinią - dėl sudėtingų sąlygų maratonas ir toliau sėkmingai vėluoja į visus grafikus, todėl organizatoriai nusprendė laiko dalyviu poilsio sąskaita netaupyti ir atšaukti paskutinį greičio ruožą. Siekiant suspėti į 60 valandų limitą, dalyviai liks neaplankę Vištyčio ežero ir pasienio su Lenkija, po stovyklavietės Sudargo kaime važiuos tiesiai į Druskininkus.

Gera žinia

Druskininkuose visų 2000 km trasą įveikusių lenktynininkų laukia „Bekelės fiesta” festivalio svečiai ir iškilminga apdovanojimų ceremonija. Po 60 valandų nemigos, kovos su bekele ir vos ne viso maratono metu pliaupiančio lietaus, pamatysi finišo linija jiems tikrai bus smagu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų