REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Incidentais paįvairintose ir raudonos vėliavos fazės pertrauktose Monako GP lenktynėse įtikinamą pergalę pelnė „Mercedes“ komandos pilotas Nico Rosbergas.

REKLAMA
REKLAMA

Sebastianas Vettelis ir Markas Webberis pasinaudojo pirmąja saugos automobilio faze ir užėmė paskutines vietas ant apdovanojimų pakylos, į ketvirtąją vietą nustūmę Lewisą Hamiltoną. Pasinaudojęs varžovų nesėkmėmis, penktoje vietoje finišavo Adrianas Sutilas.

REKLAMA

Lenktynių eiga:

Starto metu incidentų buvo išvengta, o N.Rosbergas išsaugojo lyderio poziciją. Už jo rikiavosi L.Hamiltonas, S.Vettelis, M.Webberis, Kimi Raikkonenas ir Fernando Alonso. Nepaisant to, kad skirtingose atkarpose pilotai spaudė vienas kitą, pasikeitimų lyderių tarpe neįvyko.

30-ame rate „Sainte Devote“ posūkyje avariją padarė „Ferrari“ pilotas Felipe Massa. Brazilas stabdymo zonoje užblokavo ratus, kaire bolido puse trenkėsi į trasos atitvarus ir tuomet dideliu greičiu rėžėsi į priekyje buvusius barjerus. Analogišką avariją F.Massa patyrė ir šeštadienio treniruotėse, dėl kurios jis negalėjo įveikti greitojo rato kvalifiikacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Po incidento į trasą buvo išleistas saugos automobilis, o boksuose pirmam sustojimui neapsilankę sportininkai – tarp jų ir lyderiai „Mercedes“ pilotai – pasinaudojo šia galimybe ir pasuko į techninio aptarnavimo juostą užsidėti naujų padangų.

N.Rosbergas po savo sustojimo išsaugojo lyderio poziciją, tačiau L.Hamiltonas, turėjęs laukti, kol komanda aptarnaus vokietį, nukrito į ketvirtąją vietą už S.Vettelio ir M.Webberio. K.Raikkonenas ir F.Alonso išliko atitinkamai penktoje ir šeštoje vietose.

Atnaujinus lenktynes L.Hamiltonas pradėjo spausti M.Webberį, o F.Alonso – K.Raikkoneną, tačiau pasikeitimų rikiuotėje neįvyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

46-ame rate lenktynės buvo sustabdytos dėl Pastoro Maldonado avarijos, sukeltos Maxo Chiltono, po kurios trasos barjerams prireikė remonto.

Atnaujinus lenktynes F.Alonso buvo priverstas praleisti S.Perezą į priekį dėl to, kad ispanas anksčiau įgijo pranašumą prieš varžovą kirsdamas posūkį, o M.Chiltonas buvo nubaustas pravažiavimo pro boksus bauda už sukeltą avariją. F.Alonso vėliau prarado poziciją ir Adrianui Sutilui.

63-ame rate saugos automobilis vėl išvažiavo į trasą, kai Romainas Grosjeanas, išvažiavęs iš tunelio, trenkėsi į Danielio Ricciardo bolido galą.

REKLAMA

Atnaujinus lenktynes, S.Perezas išvažiavime iš tunelio bandė lenkti K.Raikkoneną, tačiau šis bandymas baigėsi pradurta K.Raikkoneno bolido padanga. S.Perezo bolidas incidento metu taip pat nukentėjo ir meksikietis iš lenktynių pasitraukė po kelių ratų.

Tuo tarpu N.Rosbergas situaciją rikiuotės priekyje kontroliavo iki pat finišo ir pelnė antrąją pergalę savo karjeroje.

Kitos „Formulės 1“ lenktynės vyks birželio 9 dieną Kanadoje.

Lenktynių rezultatai:

1. Rosbergas

2. Vettelis +3.8

3. Webberis +6.3

4. Hamiltonas +13.8

5. Sutilas +21.4

6. Buttonas +23.1

7. Alonso +26.7

8. Vergne +27.2

9. di Resta +27.6

10. Raikkonenas +36.5

11. Hulkenbergas +42.5

12. Bottas +42.6

13. Gutierrezas +43.2

14. Chiltonas +49.8

15. van der Garde +1:02.5

16. Perezas +6 ratai

Pasitraukę:

17. Grosjeanas

18. Ricciardo

19. Bianchi

20. Maldonado

21. Massa

22. Picas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų