REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Gerai ginkluoti maoistų sukilėliai šeštadienį atokiame centrinės Indijos genčių rajone iš pasalų užpuolė automobilių kortežą ir nužudė mažiausiai 23 žmones, tarp jų - 12 vietos Kongreso lyderių, pranešė policijos aukšto rango pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendras žuvusiųjų skaičius dabar yra 23. Taip pat galime patvirtinti, kad buvo sužeisti (dar) 32 žmonės, dauguma jų – sunkiai“, - sakė policijos generalinis direktorius Ramniwasas (Ramnivasas).

REKLAMA

Tarp žuvusiųjų yra Čhatisgarho valstijos Kongreso lyderis Nandas Kumaras Patelis, jo sūnus ir buvęs valstijos vidaus reikalų ministras Mahendra Karma, kuris 2005 metais įsteigė prieštaringai vertinamą grupę kovai su sukilėliais.

Tuo tarpu buvęs federalinės vyriausybės ministras Vidya Charanas Shukla (Vidja Čaranas Šukla) buvo nuskraidintas į Delį „rimtos“ būklės.

Per išpuolį Čhatisgarho valstijos atokiame genčių ruože sukilėliai susprogdino bombą ir ėmė nesirinkdami šaudyti į kortežą, kuris važiavo iš netoliese vykusio politinio mitingo, pranešė policija.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo dar vienas rusenančio konflikto tarp kairiųjų sukilėlių ir vietos bei federalinės valdžios išpuolis.

Partizaninis konfliktas vyksta daugiausia centrinės ir Rytų Indijos miškuose bei kaimo vietovėse. Partizanai, kurie sako, kad kovoja už genčių ir bežemių ūkininkų teises, dažnai reketuoja ir prievartauja turtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų