REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vakar vokiškame Čempionų lygos finale triumfavo Miuncheno „Bayern“ klubas, kuris 2-1 įveikė Dormtundo „Borussia“. Po rungtynių savo mintimis pasidalino tiek laiminga „Bayern“ ekipa, tiek nusivylusi „Borussia“ komandos stovykla.

REKLAMA
REKLAMA

„Bayern“ strategas Juppas Heynckesas buvo labai laimingas. Vokietis negailėjo gerų žodžių savo komandai. J.Heynckesas netgi mano, kad galbūt prasidėjo „Bayern“ era Europoje.

REKLAMA

„Tai ką mes pasiekėme šiame sezone, nors dar viskas nebaigta, kadangi mūsų laukia Vokietijos taurės finalas, yra neįtikėtina. Dar nebuvo tokios „Bundesliga“ komandos, kuri nuolatos žaistų tokiame aukštame lygyje, laimėtų čempionatą 25 taškų skirtumu ir pasiektų beveik visus rekordus“, - kalbėjo J.Heynckesas.

„Mačo pradžioje mums sunkiai pavyko rasti savo žaidimą. Už tai komplimentus skiriu „Borussia“ ekipai, kuri spaudė mus ir mes negalėjome pagauti savo ritmo. Tai buvo sunkios rungtynės, bet prieš pertrauką mes turėjome keletą šansų. Antrajame kėlinyje pradėjome žaisti savo žaidimą, todėl ir laimėjome“.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu laimingas dėl savo klubo, nes šie metai yra išskirtiniai ir jų neina palyginti su kokiais nors kitais metais. Nuo pat sezono pradžios mes keitėmės, tobulėjome, prisitaikėme, turėjome tikrą komandinę dvasią. Iki tol aš niekada nebuvau to patyręs. Mes turime 22 ar 23 aukščiausios klasės žaidėjus, kurie visi pajėgus žaisti pirmojoje komandoje. Turėti tiek daug gerų žaidėjų savo komandoje yra nuostabu“.

„Kelias praėjusias savaites aš labai rūpinausi Arjenu Robbenu. Žiūrėjau kaip jis treniruojasi, saugojau jį nuo traumų ir šiame mače jis buvo labai svarbus. To aš ir tikėjausi ir dieną prieš rungtynes aš jam pasakiau, kad jis bus lemiamas faktorius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano komanda rodė norą laimėti. Philipp Lahmo, Bastiano Schweinsteigerio ir kitų futbolininkų karta pagaliau laimėjo Čempionų lygos trofėjų. Jie buvo verti to ir aš esu labai patenkintas dėl jų. Kaip treneris, tu turi vadovauti savo komandai, turi būti jautrus ir taktiškas tokio kalibro žaidėjams. Žinoma, kad aš esu laimingas, jog laimėjome Čempionų lygą. Tai vienas mano didžiausių karjeros pasiekimų. Kaip treneris aš šiame turnyre žaidžiau tris kartus ir jį laimėti du kartus yra kažkas nepaprasto“.

„Finalas buvo labai intensyvus. Abu klubai žaidė labai gerai ir būtina pagirti „Borussia“ klubą. Jie šio sezono Čempionų lygoje žaidė nuostabiai. Suprantu, kad pralaimėti finale yra tikrai sunku, tačiau karjeroje visada būna pakilimų ir nuosmukių. Tu turi būti stiprus, kad ištvertum abu dalykus. Finalą mes pralaimėjome praėjusiame sezone, tačiau nepalūžome, atsitiesėme ir dabar taurė mūsų rankose. Gali būti, kad dabar prasidėjo „Bayern“ era Europoje“, - užbaigė J.Heynckesas.

REKLAMA

Savo mintimis pasidalino ir pergalingą įvartį įmušęs Arjenas Robbenas. Olandas sunkiai rinko žodžius apibūdinti jausmui laimėjus Čempionų lygą.

„Neįtikėtina, esu labai laimingas. Man sunku apibūdinti visus jausmus, bet aš labai didžiuojuosi, kad esu šios komandos dalis. Pagaliau išsipildė mano svajonė ir aš laimėjau Čempionų lygą. Negali to apibūdinti, kadangi jauti tiek daug emocijų, ypač kai žinai, ką reiškia pralaimėti finalą. Manau, kad tada džiaugiesi dar labiau“, - kalbėjo pergalingo įvarčio autorius.

„Tai idealus sezonas ir mes jį užbaigti galėsime kitą savaitę. Jei laimėsime taurę, būsime iškovoję tris trofėjus, o tai ir buvo mūsų tikslas. Tačiau šįvakar laimėjome svarbiausią trofėjų, todėl galime švęsti. Tai komandinis sportas ir mes viską darome kaip komanda. Tačiau kaip futbolininkui, tai yra karjeros viršūnė ir tai svarbiausias trofėjus, kuri gali laimėti“.

REKLAMA

„Kai žaidžiu futbolą, visada jaučiuosi atsakingas, bet tai yra komandinis sportas. Mes pasiekėme finalą, nes esame tikrai komanda. Mes kovojame vienas už kitą kiekvieną dieną. Šiandien aš įmušiau įvartį, bet tik dėka visos komandos. Didžiuojuosi, kad esu jos dalis“, - užbaigė A.Robbenas.

Po pergalės prakalbo ir Franckas Ribery: „Esame labai laimingi, labai patenkinti, nes šio titulo laukėme jau ilgai. Pirmosios 30 minučių buvo labai sunkios. Žaisti prieš „Borussia“ visada sunku, nes tai puikus klubas. Tačiau mes nepasidavėme, tikėjome savimi ir pelnytai laimėjome. Ateityje „Bayern“ gali dominuoti, todėl turime tęsti tai ką pradėjome“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu „Bayern“ saugas Javi Martinezas nesitikėjo tokių pirmų sėkmingų metų „Bayern“ ekipoje. Ispanas prisiminė ir apie Vokietijos taurės finalą, kurį „Bayern“ taip pat nori laimėti.

„Negaliu prašyti daugiau. Pirmi metai „Bayern“ klube man yra neįtikėtini. Į Vokietiją grįšiu su šiuo aukso medaliu. Dabar turime susikaupti ir laukti Vokietijos taurės finalo. Kol kas tai padaryti bus sunku, nes net savo beprotiškiausiuose sapnuose apie tai nesvajojau. Jei kitą kartą pateksime į finalą, tada jau žaisime labiau atsipalaidavę. Kitą savaitę tęsime treniruotes ir ruošimės kitam finalui. Dabar mes esame geriausia Europos komanda ir mes tikimės, kad šį statusą pavyks išlaikyti ir artėjančiais metais“, - trumpai prašneko ir J.Martinezas.

REKLAMA

Tuo metu „Borussia“ ekipos treneris Jurgenas Kloppas sveikino priešininkų ekipą ir trenerį, bei teigė, kad jie buvo verti laimėti finalą.

„Turiu pasveikinti „Bayern“ klubą ir žinoma – Juppą Heynckesą. Tikrai manau, kad jis nusipelnė šio trofėjaus. Tai buvo įtemptos rungtynės ir vienu metu finalą galėjo laimėti bet kuri ekipa. Mūsų gynėjų darbas buvo nuostabus. Galėjome keletą dalykų padaryti kitaip, bet pabaigoje „Bayern“ įmušė du įvarčius, o mes vieną“, - kalbėjo J.Kloppas.

„Didžiuojuosi savo komanda, tačiau šiuo metu visi esame nusivylę. Kai kovoji dėl ko nors ir to negauni – būna skaudu. „Bayern“ atidavė viską ką turėjo, jie buvo labai užsidegę ir jie buvo verti laimėti. Mes buvome verti žaisti finale ir tą tikrai parodėme finalinėse rungtynėse“.

REKLAMA

„Jaučiu kaip po truputi mano liūdesys išnyksta, o jo vietą užima pasididžiavimas. Šis sezonas mano komandai buvo tikrai puikus ir finalas buvo tikrai, tikrai, tikrai geras – galbūt geriausias prieš „Bayern“ Čempionų lygoje, o jūs žinote prieš ką jie yra žaidę. Dabar mes vėl viską pradėsime iš naujo. Tikiuosi, kad Čempionų lygos finale žaidėme ne paskutinį kartą“, - užbaigė J.Kloppas.

„Borussia“ komandos gynėjas Matsas Hummelsas buvo labai nusivylęs, kad jo komandai nepavyko laimėti. Visgi vokietis neketina pasiduoti ir jis nori dar kartą pasiekti Čempionų lygos finalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, kad esame nusivylę ir liūdni. Čempionų lygos sezoną galėjome užbaigti sėkmingiau. Mes buvome puikios sportinės formos, bet nesugebėjome įmušti pirmojo įvarčio, o tai mus būtų suteikę pasitikėjimo. Kai rezultatas buvo 1-1, manau, kad mes pradėjome galvoti apie pratęsimą. Nežinau kaip mes leidome „Bayern“ atliko tiek daug tolimų perdavimų, kadangi vienas iš jų buvo sėkmingas ir jie įmušė antrą įvartį“, - kalbėjo M.Hummelsas.

„Šiose rungtynėse abi komandos žaidė tame pačiame lygyje. Smulkios detalės nulėmė rungtynių laimėtoją. Netikslus perdavimas kitai komandai suteikia pasitikėjimo. Nugalėtoją būtent ir lėmė šios smulkios detalės“.

REKLAMA

„Žinoma, „Borussia“ klubui nebuvo būtina laimėti Čempionų lygą, kad jie šį sezoną laikytų sėkmingu. Mes parodėme, kad galime žaisti. Artėjančiais metais norime įrodyti, kad galime pasiekti finalą dar kartą ir galbūt tada jį laimėsime“, - užbaigė M.Hummelsas.

Puikiai savo vartus šiame mače saugojęs Romanas Weidenfelleris taip pat buvo liūdnos nuotaikos, tačiau jis didžiavosi savo komanda.

„Komandoje atmosfera yra labai rami. Niekas nekalba ir manau, kad tai yra normalu. Tikrai esame nusivylę, tačiau galime didžiuotis tai ką pasiekėme ir tai ką rodėme viso Čempionų lygos sezono metu. Sugebėjome žaisti tokiame pačiame lygyje kaip „Bayern“ klubas ir net turėjome progų išsiveržti į priekį“, - kalbėjo R.Weidenfelleris.

REKLAMA

„Ypač pirmajame kėlinyje mes buvome geresnė komanda, bet antrajame kėlinyje mes nesugebėjome sukurti tiek progų. Rungtynių pabaigoje bandėme įmušti antrą įvartį, bet to padaryti nepavyko. Šiame sezone mes tikrai palikome žymę Vokietijos futbolo istorijoje“, - užbaigė „Borussia“ vartininkas.

„Borussia“ puolėjas Marco Reusas kalbėjo: „Jaučiuosi tuščias. Norėjome laimėti trofėjų, bet rungtynių pabaigoje praleidome įvartį ir tai tikrai sunku. Mes sužaidėme tikrai gerai, norėjome trofėjaus, bet jo neiškovojome. Mums nereikėjo stebuklo. Manau, kad visi pamatė, jog „Bayern“ nėra neįveikiamas. Šiandien mes parodėme, kad esame verti pagarbos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų