REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Afganistano sostinėje šeštadienį menininkai ir aktyvistai išdalijo žmonėms 10 tūkstančių rožinių balionų, iššaukdami šypsenas nustebusiems Kabulo gyventojams po vakar Talibano kovotojų surengtos atakos prieš užsienio organizacijų buveines.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekviename balione įdėtas taikos raštelis nuo pasaulio savanorių, sakė iš Kolumbijos kilęs amerikietis Yazmany Arboleda (Jazmanis Arboleda), surengęs šventę "Mes tikime balionais" ("We Believe in Balloons").

REKLAMA

Daugiau kaip 100 Afganistano menininkų ir savanorių šeštadienį dar priešaušriu ėmė dėlioti laiškelius į balionus ir pildyti juos heliu. Paskui jie išėjo į gatves Kabulo centre prie upės ir dalijo balionus praeiviams.

Spalvingas spektaklis akivaizdžiai džiugino afganus, net kai karas su Talibano sukilėliais nesiliauja jau 12-tus metus nuo JAV vadovaujamo įsiveržimo, nuvertusio radikalųjį Talibano režimą.

Penktadienį per įnirtingą mūšį pačiame Kabulo centre žuvo keturi žmonės, nukauti ir šeši užpuolikai.

REKLAMA
REKLAMA

"Ši akcija atneša spalvą į Afganistaną; aš noriu, kad mano tautiečiai šypsotųsi, būtų laimingi, - sakė 22-ejų afganė savanorė Nargis Azaryun (Nargis Zarjun), dalindama balionus. - Tikimės, kad padovanoję 10 tūkstančių rožinių balionų, suteiksime miestui 10 tūkstančių idėjų kaip taikiai gyventi be karo".

Y.Arboleda, rengęs panašias akcijas Indijoje, Japonijoje, Kenijoje, sakė, kad afganiškasis variantas yra svarbus tuo, kad leidžia pasauliui pamatyti šios šalies žmones, o ne tik konfliktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų