REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Čilei priklausančios Velykų salos atgabenta milžiniška statula rado savo naujus namus nuo cunamio nukentėjusiame Japonijos miestelyje kaip atgimimo simbolis.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji statula, su akimis iš koralų ir akmenine skrybėle, pastatyta prie miestelio prekybos centro, kur po 2011-ųjų žemės drebėjimo ir cunamio, sugriovusio beveik visą miestelį, įrengtos laikinos parduotuvės.

REKLAMA

Trimetrinė Moai statula yra dovana iš Čilės, kuri pažadėjo Minamisanriku žvejų bendruomenei atgabenti naują statulą vietoj pirmosios, kuri buvo sunaikinta per minėtą katastrofą.

"Dabar mes galime matyti Moai šiame mieste kasdien, - sakė meras Jin Sato (Džinas Satas). - Ji bus didžiulis atgimimo simbolis".

Minamisanriku miestelio ryšiai su Čile, esančia už 17 tūkst. kilometrų, siekia 1960 metus, kai 9,5 balo žemės drebėjimas smogė Čilei ir nusinešė daugiau kaip 1600 gyvybių.

REKLAMA
REKLAMA

Tas pats žemės drebėjimas tada į Japoniją atsiuntė cunamio bangą, kuri pražudė 142 japonus - daugiau kaip ketvirtį Minamisanriku gyventojų.

Po kelių dešimtmečių po Čilės ambasadoriaus vizito šį ryšį nutarta paminėti Moai statula, kuri buvo pastatyta pakrantės parke, kurį vietiniai vadina Čilės aikšte.

Prieš dvejus metus miestelį užliejo pragaištingoji cunamio banga, nuvertusi šimtus namų, taip pat ir šią statulą, kuriai buvo nudaužta galva.

2011 metais Japonijoje per žemės drebėjimą ir cunamį žuvo ir dingo beveik 19 tūkst. žmonių, Minamisanrikuje - apie 800.

Čilės prezidentui Sebastianui Pinera (Sebastjanui Pinjerai) pažadėjus "didesnę, didingesnę ir gražesnę" statulą, naujoji Moai atvyko į Japoniją pernai per Kalėdas ir buvo demonstruota Tokijuje bei Osakoje, o galiausiai, šį šeštadienį perduota Minamisanriku miesteliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų