REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką Lietuvos sporto žvaigždės palaikys Čempionų lygos finale?

Penkios iš aštuonių apklaustų Lietuvos sporto žvaigždžių Čempionų lygos finale palaikys "Bayern", viena - "Borussia", o du žinomi atletai finalo nežiūrės.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį 21.45 Lietuvos laiku Londono „Wembley“ stadione prasidės svarbiausias metų Europos klubinio futbolo įvykis. Čempionų lygos finale susigrums dvi Vokietijos komandos: Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“.

REKLAMA

Šios rungtynės prikaustys prie televizijos ekranų ir Lietuvos futbolo mėgėjus. Čempionų lygos finalo metu visi rodantys šias rungtynes barai būna užkišti lankytojų, nemažai žmonių renkasi ir pasisėdėjimą prie televizoriaus namuose.

Ne išimtis ir Lietuvos sportininkai. Ką jau kalbėti apie futbolininkus, kai iš aštuonių apklaustų kitų sporto šalų šalies sporto žvaigždžių tik dvi finalo nežiūrės.

Tiesa, galiūnas Žydrūnas Savickas žiūrėtų futbolą su malonumu. Jeigu turėtų tam galimybę. „Futbolu tai aš domiuosi, bet dabar rungtynių nežiūrėsiu. Esu išvažiavęs į kaimą ir čia neturiu televizoriaus“, - aiškino stipriausias pasaulio žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Nežiūrės Čempionų lygos finalo ir geriausia Lietuvos tenisininkė Lina Stančiūtė: „Ne, šių rungtynių nežiūrėsiu. Esu užsienyje. Nežinau ar čia net transliuos jas. Ir jei atvirai – aš net nežinau kas jame žaidžia...“

Penki iš šešių apklaustųjų nedviprasmiškai pareiškė palaikysiantys Miuncheno komandą. Ir tik daugkartinė Europos čempionė stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė simpatizuos „Borussia“.

Tiesa komandą R. Paškauskienė pasirinko jau pokalbio metu.

„Šiaip nė viena iš šių komandų nėra mano mėgstamiausia. O kas Vokietijos čempionai? „Bayern““? Na, tada aš už Dortmundą. O sirgsiu todėl, kad neįdomu žiūrėti, jei už nieką nesergi. Dabar pasirinkau Dortmundą ir sirgsiu už jį“, - kalbėjo stalo tenisininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiūrėti čempionų lygos rungtynes R. Paškauskienei – ne naujiena. Ji tvirtino žiūrėjusi visus pusfinalio mačus ir kelias ankstesnių etapų rungtynes.

Paklausta, kur žiūrės finalą, stalo tenisininkė sakė: „Tai kur čia eisi su tais vaikais? Tėvų nėra, vaikų niekas neprižiūri. Žiūrėsim namuose. Gal dar kokią kompaniją turėsime.“

Su šeima šeštadienio vakarą prie televizoriaus leis ir legendinis disko metikas, du kartus olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.

„Aš manau, kad žiūrėsiu. Turiu šeimoje futbolininkų-mėgėjų, žiūrėsime kartu. Manau, kad verta pamatyti tokias rungtynes“ – kalbėjo lengvaatletis.

REKLAMA

Tiesa jis, skirtingai nei R. Paškauskienė, palaikys „Bayern“. „Nors tos vokiečių komandos man neaiškios, bet vis dėl to manau, kad „Bayern“ yra stipresnė“, - sakė V. Alekna.

 

„Jeigu leis galimybės, pasižiūrėsiu būtinai. Smagu, gražu ir patinka,“ – kalbėjo Lietuvos kiokušin karatė rinktinės treneris, pasaulio čempionas Paulius Klapatauskas.

Jis teig, jog rimtai domisi futbolu ir Čempionų lygoje žiūri ne tik finalą, o visus mačus, kai tik yra galimybė.

Beje, į finalą nepateko mėgstama P. Klapatausko komanda. „Bet „Bayern“ man visada patiko, imponavo, nes jo žaidimas panašus į „Barcelona“ žaidimą,“ – tikino karatė treneris..

REKLAMA

Už „Bayern“ sirgs ir paplūdimio tinklininkė, pasaulio ir Europos jaunimo čempionė Monika Povilaitytė. Ji neabejoja, kad žiūrės rungtynes. Stebėdavo Čempionų lygą ir anksčiau.

„Dar tiksliai nežinau kur, bet žiūrėsiu finalą su draugais“, - tvirtino 18-metė tinklininkė.

Prieš savaitę ji rungtyniavo Vokietijoje. Mergina kalbėjo, kad jau tada toje šalyje jautėsi susidomėjimas finalu. Bet tai M. Povilaitytei nebuvo naujiena.

„Jau pernai mes Vokietijoje per mūsų varžybas irgi žiūrėjome čempionų lygos rungtynes. Prie pat aikštelių pastatė televizorių. Žmonių buvo daug, susidomėjimas didžiulis“, - pasakojo paplūdimio tinklininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtinai žiūrėti finalo rungtynes žadėjo buvęs penkiakovininkas, Pekino olimpinių žaidynių sidabro medalininkas, daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas Edvinas Krungolcas.

Kur žiūrės rungtynes, dabartinis LTOK sportininkų komisijos pirmininkas dar nežino. Tikisi kur nors bare su draugais. Užtat gerai žino – už ką sirgs. Ir kas laimės.

„Dažniausiai sutampa šitie atsakymai – už ką sergi, iš to ir tikiesi, kad laimės. Ko gero nebūsiu išimtis, jei pasakysiu, kad sirgsiu už „Bayern“, - kalbėjo E. Krungolcas.

Su draugais bare norėtų įsikurti ir Londono olimpiados bronzos medalininkas, imtynininkas Aleksandras Kazakevičius. Jo kompanija jau išvakarėse ėmė ieškotis vietos finalo peržiūrai.

REKLAMA

„Domiuosi futbolu, tačiau kažkaip šį sezoną nežiūrėjau Čempionų lygos. Bet žinau, kad į finalą pateko dvi Vokietijos komandos: „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“. Finalo tikrai nepraleisiu, noriu pasižiūrėti. Kalbėjausi su draugais, tarėmės kur mums vykti. Žinot, kai toks įvykis, tai daug kur bus užimta. Dabar kaip tik sprendžiame tą klausimą ir žiūrėsime kokiame nors bare“, - penktadienio vakarą kalbėjo imtynininkas.

Kaip ir dauguma apklaustų Lietuvos sportininkų, olimpiados medalininkas sirgs už Miuncheno klubą.

REKLAMA

„Sirgsiu už „Bayern“, nes pats septynis metus praleidau Bavarijoje, nedideliame miestelyje prie Miuncheno, taid šitas klubas man - arčiau širdies. Ir šiaip jis man patinka dėl savo žaidimo“, - aiškino savo pasirinkimą A. Kazakevičius.

TAIP PAT SKAITYKITE:

N. Kesminas: ar „Bayern“ turi minusų? Paklauskite „Barcelonos“

P. Lahmas: atėjo laikas parvežti taurę į Miuncheną

J. Heynckesas: galbūt futbolo dievai atneš mums sėkmę

Čempionų lygos finalas: „Borussia“ – „Bayern“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų