REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nei Darbo partijos byloje nuskambėję prokuroro siūlymai įkalinti šios organizacijos lyderius, nei ūkio ministrės socialdemokratė Birutės Vėsaitės kelionė į Kazachstaną už privačios bendrovės pinigus nesukels rimtesnių politinių krizių“, – mano politologas, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Lauras Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, pagrindiniai galimų krizių variantai jau yra seniai žinomi, numatyti ir sureguliuoti. „Darbo partija susiliejo su kita politine jėga (leiboristais – balsas.lt). O buvęs jei „darbiečių“ lyderis Viktoras Uspaskichas ir būtų nuteistas, tas sprendimas įsigaliotų, tai sukeltų tam tikrus jo partijos narių protestus, bet nieko daugiau“, – sakė L. Bielinis.

REKLAMA

Valdančioji koalicija, į kurią kartu su Darbo partija įeina ir Lietuvos socialdemokratų partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija, jo nuomone, dėl tokios bylos eigos nė kiek nesusvyruos. 

Ūkio ministrės B. Vėsaitės atvejį L. Bielinis sakė vertinantis labiau kaip techninę klaidą negu norą kuo nors tyčia pasinaudoti ar galimą viešųjų bei privačių interesų supainiojimą.

„Aš specialiai nesigilinau, tačiau, kaip supratau, juristai prieš tai išanalizavo tokį keliavimo būdą ir pateikė išvadą, jog nieko baisaus čia nėra. Jokių krizių nebus“, – paprastai nukirto L. Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA

***** Buvusiam Darbo partijos lyderiui V. Uspaskichui valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras penktadienį pasiūlė skirti 6 metus nelaisvės, jo bendražygei Vitalijai Vonžutaitei - 5, o Vytautui Gapšiui, kuris yra ir Seimo vicepirmininkas – 2 metus laisvės atėmimo.

Pačiai Darbo partijai 1 mln. 250 tūkst. litų baudą Vilniaus apygardos teisme pasiūlęs skirti prokuroras Saulius Verseckas mano, kad, nors ir reorganizuota, Darbo partija neturi išvengti baudžiamosios atsakomybės, nes tęsia buvusio juridinio asmens veiklą.

Ūkio ministrei B. Vėsaitei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai inicijuoja interpeliaciją. Ministrės elgesį (kelionę į Kazachstaną už „Arvi“ grupės verslininkų pinigus) vertins ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Į pastarąją kreiptis nurodė premjeras Algirdas Butkevičius, atskirą skundą pateikė ir konservatorė Agnė Bilotaitė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų